Publicat 6/7/2020 18:36:53 +02:00CET

Campo inaugura aquest dimarts el World Law Congress 2021 a Barcelona

El ministre de Justícia, Juan Carlos Camp, intervé en la primera sessió de control al Govern al Congrés dels Diputats després de l'estat d'alarma, a Madrid (Espanya), a 24 de juny de 2020. (ARXIU)
Pool

BARCELONA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, inaugurarà telemàticament aquest dimarts l'edició 27 del World Law Congress 2021, que tindrà com escenari el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (Icab).

L'acte institucional comptarà amb la ministra de Justícia de Colòmbia, Margarita Cabell; el procurador general del país i president del World Law Congress 2021, Fernando Carrillo, i la degana de l'Icab i presidenta del capítol espanyol de la World Jurist Association, Maria Eugènia Gai.

També participaran en l'acte d'obertura el president de la World Jurist Association, Javier Cremades; l'exvicepresidenta de la Comissió Europea Viviane Reding; el director acadèmic del WLC i magistrat emèrit del Tribunal Constitucional, Manuel Aragó Reyes, i el president de Mutualitat de l'Advocacia, Enrique Sanz Fernández-Lomana.

L'acte institucional donarà pas a la primera de les 14 sessions prèvies que conformen el nou format del congrés, la clausura del qual es durà a terme el 17 i 18 de novembre de 2021 a Cartagena d'Índies (Colòmbia).

Viviane Reding serà l'encarregada de moderar el debat "Sobreviurà l'Estat de Dret a Europa?" que abordarà, segons l'organització, la deterioració de la unitat europea, ja no solament pel Brexit, sinó per la reacció que hi ha hagut davant els problemes sorgits pel Covid-19 i les disputes entre els tribunals constitucionals.

Participaran en la conversa Hanna Suchoka, exprimera ministra de Polònia (1992-1993); François Biltgen, jutge del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i ministre de diferents carteres; Rainer Arnold, membre del Consell Assessor de la World Law Foundation i professor de la Universitat de Regensburg; Marie-Aimée Peyron, exdegana del Col·legi d'Advocats de París (2017-2019), i Andre Alen, president del Tribunal Constitucional de Bèlgica.

el més llegit

 1. 1

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 2. 2

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 3. 3

  El ple de Barcelona aprova retirar la Medalla d'Or a Heribert Barrera amb els vots contraris d'ERC i JxCat

 4. 4

  El GEPEC denuncia a Fiscalia que la central eòlica de Vedat del Pany es construeix amb autoritzacions caducades

 5. 5

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona