Publicat 12/2/2019 15:02:13 +01:00CET

Camil Ros (UGT) demana que el judici de l'1-O es produeixi amb "absoluta normalitat" i amb garanties

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros
EUROPA PRESS

Insisteix en la necessitat d'uns pressupostos a Catalunya i a tot Espanya per "recuperar els drets"

BARCELONA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha demanat que el judici de l'1-O, que ha comenat aquest dimarts a Madrid, es produeixi amb "absoluta normalitat i absolutes garanties de tots els drets", i ha lamentat que la instrucció no hagi estat així per la presó preventiva.

Així s'ha expressat Ros en declaracions als mitjans davant de la seu de la UGT a Barcelona, en qu desenes de persones del sindicat s'han concentrat aquest dimarts al migdia en motiu del judici.

Ros ha carregat contra la presó preventiva dels polítics sobiranistes presos perqu, al seu entendre, mai no ha estat justificada i no els ha donat garanties per poder preparar el judici en condicions.

DILEG

Ha cridat a construir marcs de dileg perqu "la solució política no passa per sentncies judicials sinó per trobar solucions polítiques" i ha dit que aniran a les mobilitzacions que considerin oportunes i que buscaran sempre la unitat d'acció.

"I sobretot una abraada molt forta a Dolors Bassa, que és la nostra companya de sindicat i que la volem lliure i aviat a casa", ha afegit.

Ha reivindicat que com a sindicat puguin posicionar-se en contra de la vulneració de drets sense necessriament combregar amb les idees del procés independentista: "El nostre sindicat té 130 anys d'histria i ha passat per moltes visicituds. Nosaltres sempre hem estat en la defensa dels drets".

PRESSUPOSTOS

En ser preguntat per una possible convocatria d'eleccions generals el 14 d'abril, Ros s'ha limitat a defensar l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) --i els pressupostos de Catalunya--: "És millor que s'acceptin a trmit".

"Els necessitem per recuperar els drets socials i perqu en aquests moments el que necessitem és estabilitat dels dos governs perqu puguin entrar en un marc de dileg per trobar solucions polítiques", ha raonat, i ha afegit que les eleccions no són bones notícies.