Camil Ros diu que la UGT demanarà l'indult de l'exconsellera Bassa

Actualitzat 9/1/2020 11:10:14 CET

BARCELONA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha explicat aquest dijous que el sindicat demanarà l'indult de l'exconsellera Dolors Bassa, que també va ser secretària general del sindicat a Girona.

"Tenim el deure moral de demanar l'indult de Dolors. I no com a rendició. És una persona molt compromesa i que estimem molt", ha dit Ros en una entrevista de Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, en la qual també ha participat el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco.

"En el tema dels presos, hi ha dues línies obertes, compatibles i paral·leles: reconèixer a nivell polític i judicial que no hi va haver el delicte de sedició", ha afirmat Pacheco.

Sobre la formació del nou govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem, Ros ha indicat: "Comencem el 2020 amb certa esperança, que puguem recuperar drets socials amb un govern d'esquerres".

Per la seva banda, Pacheco ha confiat que una de les primeres mesures que prendrà el nou executiu serà la derogació de la reforma laboral per eliminar la precarietat, i ha exigit recuperar l'autorització de l'autoritat laboral per fer efectiu un ERO: "Exigim més nitidesa".

Quant als pressupostos de la Generalitat, el secretari general de CCOO de Catalunya els ha considerat imprescindibles, si bé és "conscient de la situació de complexitat i, sobretot, de conflicte que hi ha dins del mateix Govern".

"Les decisions judicials poden condicionar les decisions polítiques dins del Govern i això té una relació directa amb la negociació dels pressupostos generals de l'Estat", ha afegit.

Contador