Publicat 3/11/2019 13:18:49CET

La Càmera de Barcelona atorgarà amb un concurs 150.000 euros a empreses turístiques de Catalunya

Cambra de comerç de Barcelona
FOMENTO DEL TRABAJO - Archivo

BARCELONA, 3 nov. (EUROPA PRESS) -

La Cambra de comerç de Barcelona atorgarà 150.000 euros a empreses turístiques a través del concurs Mediterranean Adventure Treasures, en el marc del projecte Medusa de desenvolupament i promoció del turisme d'aventura sostenible al Mediterrani, cofinançat en un 90% per la Unió Europea.

En un comunicat aquest diumenge, la institució ha informat que l'objectiu d'aquest projecte és "abordar els reptes turístics mitjançant intervencions transfrontereres dirigides a la regió" per desenvolupar i promoure el turisme d'aventura com un nínxol sostenible al mercat turístic.

Aquesta iniciativa ofereix l'oportunitat de revelar destinacions menys conegudes i atreure turistes durant tot l'any, i el concurs atorgarà fins a tres subvencions de 50.000 euros per a empreses del sector turístic català.

Les ajudes serviran per assistir a fires internacionals, millorar la comunicació i el màrqueting de les empreses, l'adquisició d'un nou equipament tècnic, la inversió per a l'obtenció de certificacions i la cobertura de serveis legals, entre d'altres.

A més, les empreses guanyadores podran intercanviar bones pràctiques i establir contactes amb agències de viatges i operadors d'altres llocs.

DONES I JOVES

El jurat del certamen valorarà especialment les associacions, ajuntaments i pimes que involucrin dones i joves en el desenvolupament de les seves activitats.

El projecte Medusa té un pressupost global de 3,3 milions d'euros i està cofinançat per la Unió Europea vinculat al programa de cooperació transfronterera 'Mediterranean Sigui Basin', que contribueix en 2,9 milions d'euros, un 90% del total del pressupost.

La Càmera col·laborarà amb entitats sòcies d'Itàlia (Regione Puglia), Tunísia (WWF North Africa), Jordània (Jordan Inbound Tour Operators Association i la Royal Society for the Conservation of Nature), el Líban (René Moawad Foundation) i l'Associació de Cambres de comerç del Mediterrani (Ascame).