La Cambra d'Espanya respon a la de Barcelona que "Espanya és un país exemplar"

Publicat 25/10/2019 13:13:32CET
El president de la Cambra de Comerç d'Espanya, José Luis Bonet.
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 25 oct. (EUROPA PRESS) -

La Cambra de Comerç d'Espanya ha respost a la de Barcelona que "Espanya és un país exemplar", després que la corporació que presideix Joan Canadell liderés una petició de mediació a Europa dilluns passat.

"Espanya és un país exemplar com hem demostrat en aquests últims 42 anys de democràcia en què hem aconseguit quotes de llibertat i progrés social i econòmic reconeguts i admirats arreu del món", ha defensat la Cambra estatal en un comunicat aquest divendres.

La corporació ha sostingut que "els fets que van tenir lloc el 2017 a Catalunya van constituir un intent de subvertir l'ordre constitucional espanyol" i que s'ha respost d'acord amb els principis d'un Estat social i democràtic de dret.

"El conjunt de la societat espanyola hem de treballar per recuperar la concòrdia social i frenar la deterioració econòmica que el procés independentista ha provocat a Catalunya", ha afegit.

Aquesta ha estat la posició de la corporació estatal després que la Cambra de Barcelona, juntament amb altres cambres catalanes, enviés dilluns passat una carta a la Comissió Europea, el Consell Europeu i el Parlament Europeu perquè intervingués entre Catalunya i la resta d'Espanya.

"No podem romandre passives a la situació a Catalunya i per tant demanem la mediació de la Unió Europea", resa la carta que van enviar a les institucions europees.