Publicat 25/5/2019 15:46:45 +02:00CET

La Cambra de Comerç Britànica a Espanya demana rapidesa en la successió de Theresa May

Prime Minister Theresa May leaving for PMQ\'s
Stephen Lock - Archivo

BARCELONA, 25 maig (EUROPA PRESS) -

La Cambra de Comerç Britànica a Espanya ha demanat rapidesa en la successió de la primera ministra britànica Theresa May, després de la seva dimissió aquest divendres, i han reconegut el seu "esforç i dedicació" per aconseguir el suport del Parlament britànic a l'acord de sortida de la UE.

En un comunicat aquest dissabte, la Cambra ha insistit en la urgència per a les economies britànica i espanyola que el govern britànic anunciï "al més aviat possible" qui serà el successor de May i quin serà el seu pla d'acció.

"Si el successor no es tria durant el mes de juliol, l'activitat parlamentària quedarà interrompuda fins al mes de setembre i el govern disposarà de poc més d'un mes per aconseguir un acord", ha advertit la Cambra.

Moltes empreses espanyoles al Regne Unit i les britàniques a Espanya estan fent plans de contingència sense saber fins a quan han de mantenir-los, i la Cambra assegura que "no hi ha temps suficient per preparar-se davant l'impacte d'una sortida sense acord" en els processos de producció i exportació de les companyies.

Ha avisat que en aquest cas es "posarien en risc 60.000 milions d'euros en concepte de comerç bilateral i un gran volum de llocs de treball en tots dos països", per la qual cosa ha opinat que el millor acord de sortida hauria de contemplar la continuïtat del Regne Unit al mercat únic.

També ha demanat al partit conservador britànic que "actuï amb responsabilitat i anteposi els interessos econòmics i comercials als polítics" i que no triïn a un nou líder que defensi una sortida sense acord, ja que consideren que seria una catàstrofe per a l'economia i l'ocupació.

Sobre Espanya, la Cambra ha desitjat que tingui "una posició de lideratge en les negociacions" i ha demanat al Regne Unit que no esperi que la UE faci més concessions, ja que consideren que l'acord de May és l'únic possible.

el més llegit

 1. 1

  Mor l'actor Quim Lecina, confundador del Teatre Lliure

 2. 2

  Josep Bargalló: "Totes les escoles acolliran els alumnes de famílies que ho necessitin"

 3. 3

  Sánchez espera reprendre al juliol la taula de diàleg amb la Generalitat de Catalunya

 4. 4

  L'Ajuntament de Barcelona és la institució "millor valorada" durant la pandèmia

 5. 5

  Catalunya suma 12.269 morts per coronavirus, 28 l'últim dia