Publicat 30/09/2021 16:11CET

La Cambra de Comerç andorrana crea Store Assist per ajudar el petit comerç

Archivo - Arxiu - Cambra de Comerç d'Andorra
EUROPA PRESS - Archivo

El servei oferirà diagnòstics complets dels punts de venda

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 30 set. (EUROPA PRESS) -

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra (CCIS) ha creat el servei Store Assist, adreçat als petits establiments per ajudar-los "a refer-se de la crisi econòmica causada per la pandèmia", informa en un comunicat aquest dijous.

El nou servei, que ofereix un diagnòstic complet del punt de venda, s'inclou en el programa 'Fem Empresa' creat al desembre per "accelerar la represa econòmica donant assessorament, els recursos i les eines necessàries per a la continuïtat i la recuperació de l'empresa andorrana".

Store Assist és un servei d'assessorament sobre el funcionament de l'establiment "tenint en compte l'excel·lència de l'oferta i del servei donat", defensa la CCIS.

El diagnòstic que obtindran les botigues que s'hi adhereixin establirà punts de millora i recomanacions que sorgiran de l'anàlisi d'aspectes tant de l'interior de l'establiment com de l'exterior.

DIAGNÒSTICS COMPLETS

S'analitzaran paràmetres de les botigues i el seu funcionament, com ara l'espai, els productes i els serveis, i també del negoci, de la mateixa manera que la competitivitat, la innovació i la digitalització, detalla la Cambra de Comerç.

De l'exterior s'analitzaran aspectes com la façana, els rètols exteriors, els aparadors, la porta d'accés i el mobiliari, i de l'interior la decoració i l'interiorisme, els mostradors i la caixa, la il·luminació, la neteja i l'ordre, la informació i la cartelleria disposada.

Així mateix, també es tindran en compte qüestions relacionades amb la presentació dels productes, la mobilitat interna, la presència en les xarxes socials i el portal web.

Aquest assessorament s'adreça a botigues de fins a un màxim de cinc treballadors i una superfície inferior als 1.000 metres quadrats, i tindrà un preu per a l'establiment de 300 euros.

LA COVID ENCARA AFECTA LES EMPRESES

La cambra crea aquest nou servei perquè, malgrat que les empreses tenen unes perspectives més optimistes de cara a aquest segon semestre de l'any, la covid-19 "encara té una afectació significativa en el teixit empresarial i sobretot en el comerç".

Segons els resultats d'una enquesta sobre l'impacte econòmic, més de la meitat de les empreses andorranes encara estan afectades per la crisi de la covid-19.

"La cambra impulsa aquest nou servei amb l'objectiu d'ajudar el petit comerç a sobreposar-se a la incertesa del context actual i a preparar-se així per al futur", ha manifestat la directora de l'organització empresarial, Pilar Escaler.

'FEM EMPRESA'

El programa 'Fem Empresa', en el qual s'integra el servei Store Assist, es va dissenyar a partir de les conclusions d'una vintena de reunions que la cambra va mantenir amb els principals sectors econòmics del país.

Des del desembre, s'han impartit diferents assessoraments sobre mesures econòmiques, qüestions fiscals i legals, jornades empresarials i serveis d'ADR --mediació, conciliació i 'fact finding'--, "a més d'impartir formacions adaptades al context actual", explica la CCIS.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés