Publicat 25/01/2021 20:01CET

La Cambra de Barcelona veu insuficient el pla d'ajudes del Govern de 618 milions a pimes

Façana de la Llotja de Mar.
CÁMARA DE COMERCIO DE BARCELONA - Archivo

Creu que la partida per a autònoms "es queda curta"

BARCELONA, 25 gen. (EUROPA PRESS) -

La Cambra de Comerç de Barcelona ha tildat d'insuficient el pla d'ajudes de 618 milions d'euros per a pimes, autònoms i treballadors en ERTO anunciat aquest dilluns pel Govern, i exigeix "més implicació" per part de l'Estat per evitar les conseqüències negatives de la Covid-19 sobre l'economia catalana.

En un comunicat de l'ens d'aquest dilluns, la Cambra de Comerç de Barcelona ha reconegut al Govern "l'esforç pressupostari que suposa" aquesta partida destinada a pal·liar els efectes de la crisi sobre el teixit econòmic català.

Pel que fa a l'ajuda, la Cambra de Barcelona ha criticat els 208 milions d'euros destinats a empreses amb menys de 50 treballadors són "insuficients" si es té en compte que per a compensar el 50% de les pèrdues a les empreses caldrien com a mínim 800 milions d'euros, diu el comunicat.

D'altra banda, a part de les mesures que pugui aprovar la Generalitat, l'organisme ha exigit a l'Estat que "s'impliqui" i que mobilitzi recursos propis per ajudar les empreses, com per exemple fent front al pagament de les despeses fixes dels negocis.

"També és important que les empreses que hagin patit una reducció total de la seva activitat, puguin renegociar els crèdits que hagin demanat a l'ICO i es condonin o es dedueixin els tributs dels negocis que es trobin parats per la crisi", ha resolt.

AUTÒNOMS

Sobre els 280 milions d'euros en ajudes directes que podrien beneficiar fins a 140.000 autònoms, la Cambra de Barcelona ha sostingut que encara que és una xifra "lleugerament superior als 132.000 que van rebre l'última bateria d'ajudes, segueix sent una xifra que es queda curta, ja que a Catalunya hi ha més de 500.000 autònoms".

"Això significa que només el 30% dels autònoms podrà accedir a aquesta prestació", ha remarcat l'ens, per això demana a l'Estat recolzar a aquest col·lectiu i li ha insistit que es recorri al endeutament mitjançant el Mecanisme Europeu d'Estabilitat (MEDE) i l'emissió de deute públic per finançar ajudes directes per als sectors afectats.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés