Publicat 16/04/2024 12:41

La Cambra de Barcelona reclama una prestació per fill entre les seves mesures per a la igualtat de cara al 12M

Archivo - El president de la Cambra de Comerç, Josep Santacreu
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Recull 10 propostes "concretes" per garantir la igualtat de gènere

BARCELONA, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Barcelona ha reclamat una prestació universal per fill entre les deu mesures que reclama per assolir la igualtat de gènere als partits polítics de cara a les eleccions al Parlament del 12 de maig.

Així, ha instat a "un canvi de model en l'organització econòmic-empresarial" després d'assenyalar importants dèficits en aquesta matèria a Catalunya, informa textualment en un comunicat d'aquest dimarts.

L'entitat ha exigit dedicar a polítiques d'igualtat i família un percentatge de la despesa pública "equivalent a la mitjana dels països" de l'entorn: ha lamentat que la despesa espanyola (1% el 2021) és la més baixa de la Unió Europea (1,9%).

Ha reclamat "reorientar el caràcter assistencialista" que, a parer seu, orienten les polítiques d'igualtat i optar per mesures proactives i preventives, entre les quals ha enumerat la gratuïtat de les escoles bressol per a infants de fins a 3 anys.

ALTRES MESURES

La Cambra ha apostat per fer un seguiment de les auditories salarials que han de fer les empreses i promoure els 'currículums cecs' per assegurar la igualtat salarial entre homes i dones.

També incentivar la "flexibilitat horària" en el mercat de treball per afavorir la conciliació i adaptar l'horari laboral a l'europeu: començar abans de les 9 hores la jornada i acabar a les 17 hores.

Així mateix, ha lamentat que "hi continua havent un sostre de vidre a la Generalitat" i ha reclamat que la paritat en alts càrrecs i direccions es continuï aplicant en el pròxim Govern, després de xifrar en el 49% els llocs directius que elles van ocupar el 2023.

També augmentar l'inversió en sanitat, educació i serveis de cures per "revaloritzar els llocs de feina en els sectors més feminitzats", a més de promoure la vocació STEM entre les estudiants.

Finalment, ha demanat evitar que els ingressos de les dones puguin comportar la pèrdua d'ajuts quan la família supera un llindar d'ingressos, per la qual cosa insta a "revisar l'actual sistema de prestacions i ajuts" perquè incloguin la inserció laboral femenina entre els criteris.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés