Publicat 17/10/2019 14:01:20 +02:00CET

La Cambra de Barcelona rebutja la violència i adverteix de l'impacte negatiu en l'economia

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 17 oct. (EUROPA PRESS) -

La Cambra de Comerç de Barcelona ha reiterat aquest dijous el seu rebuig a qualsevol tipus de violència, per la qual cosa ha demanat moderació i serenitat en les protestes contra la sentència del judici de l'1-O, així com "evitar imatges que poden tenir un impacte negatiu a mig termini" en l'economia i benestar dels catalans.

En un comunicat, també ha demanat als cossos de seguretat que segueixin "escrupolosament" els protocols i garanteixin la seguretat dels manifestants i dels ciutadans.

"Demanem a tothom que sigui conscient que cal evitar més episodis com els d'aquestes últimes nits a Barcelona i en altres punts del país, sense renunciar al legítim dret de manifestació i de mobilitzacions no violentes", ha asseverat la Cambra.

Al seu parer, és "inacceptable la negativa al diàleg per part de l'Estat amb els representants legítims del poble de Catalunya", i ha lamentat incompliments de l'Estat amb Catalunya.

Entre ells, ha citat la disposició addicional tercera de l'Estatut, un dèficit fiscal acumulat que ha xifrat en més de 400.000 milions d'euros i les reivindicacions desateses sobre la gestió de l'Aeroport de Barcelona.

"La societat civil va votar uns representants legítims per fer un referèndum que mirés de desbloquejar la situació de no diàleg de l'Estat i la resposta ha estat empresonar els representants legítims", ha assegurat la Cambra.