Publicat 18/3/2020 11:58:38 +01:00CET

La Cambra de Barcelona preveu una caiguda del PIB del 1,7% el 2020 si l'aturada pel Covid-19 dura 15 dies

El president de la Cambra de comerç de Barcelona, Joan Canadell
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

La Cambra de comerç de Barcelona preveu una caiguda del PIB de Catalunya d'un 1,7% aquest 2020 si l'aturada econòmica dura 15 dies, si bé ha matisat que l'impacte a llarg termini dependrà de la intensitat i durada de la fase més crítica i de les mesures que implementin els diferents governs i institucions econòmiques europees.

Ha estimat que el sector primari no quedarà afectat significativament, la construcció es veurà afectada en un 50%, els serveis ho faran en un 45% i la indústria registrarà una afectació del 33%, segons ha informat la Cambra en un comunicat aquest dimecres.

Aplicant aquests percentatges de caiguda al VAB corresponent de cada sector en termes mensuals, s'obté un descens agregat del PIB català del 43% al març, amb el que es podria estimar una caiguda d'entre 40% i el 50% del PIB que es produeix en un mes.

Així, l'impacte estimat en el PIB dependrà del temps que s'allargui aquesta caiguda del VAB, i si el descens fos del 40% i l'aturada econòmica durés 15 dies la caiguda del PIB de Catalunya el 2020 seria del 1,7%.

Si la caiguda del 40% s'allargués, per exemple, durant un mes, la caiguda del PIB anual de Catalunya ascendiria al 3,3%, un impacte negatiu al que s'hauria de sumar el dels mesos posteriors de reincorporació progressiva a l'activitat normal fins a aconseguir el 100%.

(HI HAURÀ AMPLIACIÓ)

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 4. 4

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui

 5. 5

  ERC negocia amb el Govern central sobre la sisena pròrroga de l'estat d'alarma