Publicat 14/2/2020 16:38:25CET

La Cambra de Barcelona posa en marxa una comissió de l'espai i aeronàutica

Jornada New Space Economy de la Cambra de Comerç de Barcelona.
CÁMARA DE COMERCIO DE BARCELONA

BARCELONA, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

La Cambra de Comerç de Barcelona ha celebrat la primera jornada New Space Economy com a tret de sortida de la nova comissió de l'espai i aeronàutica, un acte al qual han assistit 250 empresaris interessats en l'economia espacial.

I és que aquest sector preveu inversions europees per un valor de 16.000 milions d'euros al llarg del període entre els anys 2021 i 2027, ha informat la cambra aquest divendres en un comunicat.

Des de la corporació, han destacat que el potencial d'aquest sector està en que no només suposa una oportunitat per a les empreses que l'integren, sinó també per a altres tradicionals com l'automoció, el turisme, les telecomunicacions i l'energia, que vulguin utilitzar dades com els que procedeixen de l'observació de la Terra, la navegació i les telecomunicacions.

Per això, la Cambra de Barcelona vol potenciar i liderar l'impuls d'aquest nou ecosistema: "Estem preparats per fer-ho i des de la cambra ens esforçarem a fer-ho possible", ha assegurat la vicepresidenta primera de la institució, Mònica Roca.

En la jornada s'ha conclòs que el paper actiu de les universitats en aquest terreny, el talent del territori, l'alça en inversió estrangera i les 'startups', així com la seva situació geogràfica són clau perquè Barcelona pugui liderar aquest sector.

Contador