Publicat 19/2/2019 16:16:03 +01:00CET

La Cambra de Barcelona exigeix que s'afrontin les deficincies de la xarxa viria metropolitana

Monedas, dinero.
GOBIERNO DE ARAGÓN - Archivo

BARCELONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

La Cambra de Comer de Barcelona ha exigit aquest dimarts que s'afrontin les deficincies de funcionalitat i de connectivitat de la xarxa viria metropolitana i que s'eviti que les obres prioritries s'eternitzin, com les del nus de Castellbisbal (Barcelona).

L'ens camaral ha alertat que la indústria catalana perd competitivitat cada dia que passa amb les obres de l'enlla entre l'A-2 i l'autopista AP-7/B-20 a Castellbisbal perqu estan aturades, ha informat aquest dimarts en un comunicat.

Sosté que la nova connexió, l'entrada en funcionament de la qual no est prevista abans del 2021, ha de permetre reduir els costos logístics i millorar la seguretat viria, a més d'estalviar més de 12 quilmetres de recorregut per la xarxa viria del Baix Llobregat.

La cambra considera que aquest estalvi ser rellevant per als sectors d'activitats econmiques més propers, que presenten una alta densitat d'empreses industrials, com és el cas del polígon de Sant Vicen, a Castellbisbal.

Des del 2007, est en execució un nou enlla de 2,4 quilmetres de longitud, dels quals 850 metres són en viaducte, que ha de permetre els moviments de l'A-2 cap a l'AP-7/B-30 i a la inversa els de l'AP-7/B-30 cap a la A-2.

"Actualment, en aquest punt no existeix la possibilitat de circular de manera directa entre l'autovia i l'autopista", ha lamentat la cambra barcelonina, que espera una planificació previsible, raonada i raonable d'inversions en infraestructures.