Publicat 13/2/2020 15:37:33CET

La Cambra de Barcelona demana tranquil·litat pel coronavirus després de la cancel·lació de l'MWC

Cartell d'acomiadament del Mobile World Congress de Barcelona.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 13 febr. (EUROPA PRESS) -

La Cambra de Comerç de Barcelona ha demanat tranquil·litat i confiança en la gestió de les administracions pel coronavirus perquè no precipiti més decisions empresarials que es puguin prendre a curt termini.

Així ha reaccionat l'ens de dret públic després de la decisió de la GSMA de cancel·lar el Mobile World Congress (MWC) per l'epidèmia del coronavirus i les anul·lacions d'empreses, i també ha mostrat el seu suport a Fira de Barcelona.

Ha recordat que Catalunya no compta amb cap cas de coronavirus i que el sistema sanitari català ha defensat en "reiterades ocasions" que està preparat per fer front a qualsevol situació.

La cambra també ha assenyalat que l'esdeveniment tecnològic deixa un impacte econòmic de prop de 492 milions d'euros, amb 60 milions per Fira de Barcelona i 209 milions de forma indirecta, calculats a partir de la despesa global dels assistents a l'MWC en el sector hoteler, restauració, transport i serveis.

"L'impacte econòmic total acumulat a la ciutat des de la primera edició el 2006 suma ja 4.383 milions d'euros. Aquest capital acumulat ha estat catalitzador per a l'aparició d'un ecosistema tecnològic a Barcelona que ja es troba entre els més importants d'Europa", ha sostingut.

Ha destacat que l'impacte de l'MWC és global i va més enllà de Barcelona, perquè potencia diferents iniciatives en el conjunt de Catalunya "per fomentar la inclusió de tota la ciutadania en el projecte".

Contador