Publicat 13/10/2021 16:24CET

La Cambra de Barcelona demana encetar "un debat ampli" sobre el model aeroportuari català

Archivo - Arxiu - Façana de la Llotja de Mar
CÁMARA DE COMERCIO DE BARCELONA - Archivo

Demana posar sobre la taula totes les alternatives de solució a les necessitats de l'aeroport

BARCELONA, 13 oct. (EUROPA PRESS) -

La Cambra de Barcelona ha cridat a iniciar un debat "ampli, transparent i integrador" sobre el model aeroportuari català, que englobi tots els agents del territori i amb l'objectiu d'assolir un consens previ, un cop ha quedat descartada definitivament l'ampliació en el DORA II.

Segons un comunicat de l'organització d'aquest dimecres, "s'haurà de tractar en primer lloc el model d'aeroport que es vol per a Barcelona i per al sistema aeroportuari català", per després identificar amb claredat les necessitats que planteja i les diferents alternatives per resoldre-les.

En cas contrari, es perdrà "l'oportunitat de consolidar l'Aeroport de Barcelona-el Prat com una porta d'entrada i sortida de Catalunya amb la resta del món", segons la Cambra de Barcelona.

Mentrestant, a més, ha demanat "vetllar per l'execució, sense més retards afegits, dels projectes de les connexions ferroviàries amb els aeroports de Reus i Girona".

COMPROMÍS DE LES ADMINISTRACIONS

I ha afegit que serà fonamental, en aquest sentit, la voluntat i compromís de les administracions estatal i catalana, que són les que tenen les competències sobre aquesta infraestructura i l'entorn natural on se situa.

En aquest sentit, és fonamental "atorgar a l'aeroport les condicions de capacitat i operativitat necessàries per desenvolupar el seu trànsit intercontinental", sempre amb criteris de sostenibilitat i d'equilibri territorial, i incrementar la capacitat operativa quant a pistes.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés