Publicat 13/11/2019 15:13:20 +01:00CET

La Cambra de Barcelona creu que les pèrdues per protestes són menys que la manca d'inversió estatal

El president de la Cambra de comerç de Barcelona, Joan Canadell en el primer fòrum 'Automobile Talks', un nou fòrum d'automoció organitzat per la patronal catalana FECAVEM a Barcelona (Catalunya, Espanya), 9 d'octubre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

La Cambra de Barcelona creu que les pèrdues econòmiques per les protestes convocades per Tsunami Democràtic aquests dies a la frontera amb França i carreteres són "clarament inferiors" a la manca d'inversió de l'Estat en infraestructures catalanes.

Ho ha sostingut aquest dimecres en un comunicat, en el qual ha ressaltat el desdoblament pendent de la carretera N-II i el "retard crònic" en l'execució del Corredor Mediterrani.

No obstant això, la corporació ha assenyalat que "els talls en infraestructures que provoquen i provocaran greus perjudicis econòmics", i ha expressat la seva preocupació per l'impacte que pot tenir en el teixit empresarial català, sobretot, per al sector del transport.

Ha defensat que les protestes són la reacció "a la negativa reiterada del Govern de l'Estat a negociar una solució política al conflicte innegable que viu Catalunya".

És per això que ha demanat "concreció i una aposta clara pel diàleg amb l'objectiu de restablir l'estabilitat econòmica i els drets i llibertats de Catalunya" al futur executiu central.

"Aquesta estabilitat només s'aconseguirà amb una aposta decidida pel diàleg entre institucions, amb l'objectiu de negociar una solució política al conflicte, que permeti la tornada a un marc econòmic estable per a les empreses", ha dit.