Publicat 17/1/2019 8:24:08 +01:00CET

Calvo rep a Aragonés i Artadi a la recerca d'una solució política per a Catalunya dins de la Constitució

Presentació del V Pla d'Igualtat de l'Ajuntament de Granada.
Álex Cámara - Europa Press

El Govern només est disposat a parlar sobre l'acordat en el comunicat de Pedralbes i exclou els 21 punts de negociació de Torra

MADRID, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

La 'número dos' del Govern central, Carmen Calvo, rep aquest dijous al matí al Palau de la Moncloa al vicepresident del Govern catal, Pere Aragonés, i la consellera de Presidncia i portaveu, Elsa Artadi, amb la voluntat d'avanar en la cerca d'una proposta política per a Catalunya dins de la Constitució, avancen a Europa Press fonts de l'Executiu.

Aquesta trobada és la continuació de l'entrevista que el passat 20 de desembre van celebrar a Barcelona el cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, els qui es van comprometre en un comunicat conjunt a cercar una "proposta política que compti amb un ampli suport en la societat catalana" i que es materialitzi des de "la seguretat jurídica".

Aquest esment a la seguretat jurídica implica per al Govern espanyol el respecte a la Constitució, malgrat que la referncia expressa a la Carta Magna es va esborrar del text a petició del Govern catal.

En aquesta reunió al Palau de Pedralbes, Sánchez i Torra van pactar una nova trobada entre representants del Govern i de la Generalitat, ja sense els presidents, per a aquest mes de gener, que és la que es concretar aquest dijous a Moncloa entre Calvo, i Aragonés i Artadi.

Encara que l'entrevista se celebrar la setmana en qu el projecte de Pressupostos ha arribat al Congrés, des de l'Executiu s'assegura que la trobada no és per parlar dels comptes de Sánchez, sinó per avanar en l'acordat a la declaració conjunta de Pedralbes.

La voluntat del Govern ser, doncs, emmarcar exclusivament el dileg amb Aragonés i Artadi en el comunicat consensuat per Sánchez i Torra, per no estendre la conversa als 21 punts de negociació que el president va traslladar a Sánchez en la seva entrevista de Barcelona.

REBUIG A la MEDIACIÓ INTERNACIONAL

El propi Sánchez va menysprear aquestes propostes de Torra a la roda de premsa de balan del seu Govern que va oferir el passat 28 de desembre. Entre aquestes propostes, figura la petició d'una mediació internacional per resoldre el conflicte a Catalunya amb l'independentisme que aspira a celebrar un referndum pactat d'autodeterminació.

Per a Sánchez, tot el que se surti de l'esperit del comunicat conjunt de Pedralbes, que aposta per grans acords entre catalans dins de la llei i des del dileg, són "monlegs".

Segons el Govern catal, la reunió amb Calvo haur de servir per preparar una futura reunió entre representants dels dos executius que no ser una nova trobada entre presidents sinó una reunió entre consellers, la vicepresidenta i algun altre ministre si cap amb l'objectiu de donar "mtode i formalitat" al dileg entre la Generalitat i el Govern.