Publicat 17/1/2019 10:36:51 +01:00CET

Calvo no aposta per la continutat de Susana Díaz i remarca que les decisions importants les pren l'Executiva Federal

Carmen Calvo, este martes en Granada
ÁLEX CÁMARA /EUROPA PRESS

MADRID, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta del Govern d'Espanya, Carmen Calvo, ha evitat aquest dijous apostar per la continutat de Susana Díaz com a candidata del PSOE andalús en unes futures eleccions autonmiques, en línia amb la posició de la direcció de Pedro Sánchez, de la qual forma part la número dos de l'Executiu.

En una entrevista a Antena 3, recollida per Europa Press, Calvo ha subratllat que com al PSOE "tothom est per sota de les sigles", quan li han preguntat si Díaz hauria de sacrificar el seu crrec per permetre l'entrada de gent nova al partit. "Cadascú servim on toca", ha afegit.

Quan se li ha recordat que Díaz va guanyar les eleccions encara que sense possibilitat de mantenir el Govern, Calvo ha incidit que si bé "els resultats són una cosa importantíssima" per conixer el "nivell de magnitud" que es té, l'organització la formen "tots al servei del país".

SAVIESA I REFLEXIÓ

Després del desastre a Andalusia, la vicepresidenta aposta per dur a terme una "estratgia de reflexió i saviesa política per saber qu és el millor per a Andalusia".

En ser preguntada on s'ha de fer aquesta reflexió, si a Ferraz o a la federació andalusa, Calvo ha estat taxativa: "El meu partit és només un amb normes molt clares que surten del 39 Congrés. Les decisions d'estratgia en moltes qüestions les té l'Executiva Federal. Hi ha decisions que es poden prendre a les federacions i les importants les pren la Federal".

En qualsevol cas, Calvo no contempla canvis orgnics en el PSOE andalús abans de les eleccions municipals, autonmiques i europees del 26 de maig, que és el que preocupa en aquests moments a la direcció federal per la seva imminncia i on es volen concentrar els esforos.

La vicepresidenta s'ha mostrat optimista davant de la possibilitat que els socialistes recuperin el vot perdut en les darreres andaluses, perqu es tracta en la seva majoria de persones que es van passar a l'abstenció i que estan esperant a veure quins moviments pot fer el partit, segons el seu diagnstic.