Calvo diu que Sánchez no interfereix en la separació de poders, que "no té res a veure amb la Fiscalia"

Publicat 6/11/2019 15:25:49CET
La vicepresidenta del Govern, ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat en funcions, Carmen Calvo, compareix davant els mitjans de comunicació després de la reunió del Consell de Ministres en Moncloa, a Madrid (Espanya).
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 6 nov. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, ha negat aquest dimecres que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, interfereixi en la separació de poders amb les seves declaracions sobre l'extradició de Carles Puigdemont.

En declaracions a la premsa abans de participar en un acte en l'Insituto Cervantes, ha assenyalat que "no té res a veure la separació de poders, amb el Ministeri Fiscal". Ha al·legat que tot i que la Fiscalia està enquadrada en el poder judicial, "no és poder judicial".

Calvo ha explicat que "té vincle" amb el Govern espanyol en "política criminal", davant la polèmica generada per les paraules de Pedro Sánchez que ha defensat que el seu gabinet també està actuant per aconseguir portar de tornada a Espanya a l'expresident fugit de la Generalitat, Carles Puigdemont.

"Al fiscal general el nomena el Govern, en la resta de democràcies també. I té un vincle important amb la política criminal del govern, en totes les democràcies del món", ha recordat.

CAS PUIGDEMONT

La vicepresidenta insisteix que "a ningú li ha de semblar estrany" el cas de l'extradició de l'expresident de la Generalitat. Segons ha explicat, té a veure amb el poder judicial i amb el Ministeri Fiscal espanyol que va demanar al jutge instructor que activés l'euroordre.

A això s'uneix, segons Calvo, "la necessitat d'aquest país i d'aquest govern perquè una altra democràcia europea estigui a l'altura del respecte que una altra democràcia representa, cadascun fa la seva feina: el poder judicial, el ministeri fiscal i el govern".

"El que diu el Govern a Espanya és clar i necessari, el principi d'igualtat davant la llei, fa que els qui no estiguin al territori, estiguin aquí perquè retin comptes davant la Justícia", ha subratllat, que només demana a Bèlgica que "estigui a l'altura".

"Igualtat davant la llei, la llei és igual per a tots, tots rendim davant la llei i s'aplica igual a tots", ha resolt Calvo.