Publicat 18/11/2019 14:02:59 +01:00CET

Calvo diu que recau en els independentistes catalans la "responsabilitat" que Espanya formi govern

Carmen Calvo firma en el libro de honor del Colegio Público Carmen de Burgos, en Cabra (Córdoba), ante autoridades locales y provinciales.
EUROPA PRESS

CABRA (CÒRDOVA), 18 nov. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, ha afirmat aquest dilluns que els "partits independentistes" catalans, "que es presenten a les eleccions generals i tenen escons a les Corts" espanyoles tenen la "responsabilitat" que Espanya tingui govern.

Així ho ha assenyalat en declaracions a la premsa en una visita al CEIP Carmen de Burgos a Cabra (Còrdova) pel seu 50è aniversari, després que durant la campanya de les eleccions generals del 10 de novembre, els membres del Govern de Pedro Sánchez subratllessin la inviabilitat d'un executiu amb formacions separatistes.

Després de ser preguntada per la posició d'ERC davant l'acord de govern entre el PSOE i Unides Podem, Calvo ha subratllat que als partits independentistes "també els toca vetllar, de la manera que considerin oportuna, per la necessitat d'un país" de formar "un govern ràpidament".

Les seves paraules contrasten amb allò que Calvo, i la resta de l'executiu, mantenien abans de les eleccions del 10 de novembre, quan argumentaven que el Govern d'Espanya no es podia sustentar sobre els qui no volien sostenir l'ordre constitucional i la unitat territorial d'Espanya.

Aquest dilluns, Calvo ha remarcat que "tots els partits polítics" han de "fer un esforç perquè aquest país formi un govern ràpidament i aconsegueixi quatre anys d'estabilitat perquè hi ha molts problemes" a afrontar, i cal fer-ho "amb temps i amb acords, i pensant en els interessos d'Espanya abans que en altres coses".

Calvo ha explicat que el PSOE ha fet el que ha pogut, i ha fet "un pas" clau amb l'acord de govern amb Unides Podem, i ara "toca a tots els altres assumir la seva part de responsabilitat, perquè ningú no entendria que es continuessïn frustrant, no només les expectatives d'un país que necessita decisions, sinó també les expectatives legítimes dels ciutadans, que quan voten volen que hi hagi govern".

Això sí, Calvo ha distingit entre "donar suport a un govern", "formar part d'un govern" i "donar via lliure a la governabilitat" tot i que hi hagi discrepàncies. "Totes aquestes coses han de començar a existir en la política espanyola", ha indicat.

En la seva opinió, el PSOE ha anat "al màxim", dins de les seves possibilitats, i "ha ofert una coalició de govern", i ha pensat que "tots els altres també han de comportar-se de manera responsable i madura, pels interessos d'Espanya", i no pels de cada partit, cosa que inclou també, segons ha insistit, els partits independentistes catalans i els partits de la dreta.