Publicat 19/5/2019 16:46:56 +02:00CET

Calvo diu que ERC "ha perdut una extraordinària oportunitat d'estar on cal estar, respectant la democràcia"

26M.- Calvo dice que el día 26 hay que "rematar la pacífica revolución de la política española" iniciada por el PSOE
EUROPA PRESS

Afirma que el PSOE vol governar amb les seves "pròpies forces, amb un projecte que és el que han volgut els espanyols"

SANT SEBASTIÀ, 19 maig (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, ha considerat que, malgrat que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, hagi deixat oberta la possibilitat que la seva formació s'abstingui al debat d'investidura de Pedro Sánchez, ha considerat que el partit independentista català "ha perdut una extraordinària oportunitat d'estar on cal estar, a les institucions i respectant la democràcia" després de l'ocorregut amb Miquel Iceta al Senat.

Calvo s'ha pronunciat d'aquesta manera, en declaracions als periodistes abans de prendre part en un míting electoral a Sant Sebastià, a preguntes sobre les declaracions de Junqueras en les quals garantia que els 15 diputats d'ERC "ni per acció ni per omissió" permetran "un Govern d'extrema dreta o amb dretes cada vegada més extremes".

Segons el parer de la ministra de la Presidència en funcions, ERC "ha tingut l'oportunitat de complir amb el seu reglament estatutari, amb la Constitució Espanyola i haver deixat que el dret que teníem els socialistes al Parlament de Catalunya hagués estat respectat i portant Iceta al Senat".

"No ho ha fet, així que poc pot en aquest moment dir per desmuntar el que és un fet, que no és una teoria. No han estat capaços de respectar el dret que el grup parlamentari socialista tenia de nomenar la substitució del seu senador, això si hauria estat coherent amb aquesta intenció que diu que té, la resta no importa", ha subratllat.

Calvo ha afirmat que el PSOE vol governar amb les seves "pròpies forces, amb un projecte que és el que han volgut els espanyols" i amb la manera de fer política que han "demostrat en 10 mesos". "Parlem amb tothom, respectem a tothom, som capaços de negociar i de treure endavant objectius que li importen a la gent", ha afirmat.

Després d'assenyalar que "el que estava esperant és que la política espanyola estigués en la realitat i no en la corrupció del PP i obres són amors", la dirigent del PSOE ha insistit que ERC "ha perdut una extraordinària oportunitat d'estar on cal estar, en les institucions i respectant la democràcia".

PABLO CASADO

D'altra banda, qüestionada sobre la insistència del president del PP, Pablo Casado, perquè Ciutadans s'abstingui i faciliti la investidura de Sánchez, la vicepresidenta del Govern ha considerat que Casado "bastant té amb el que té, amb haver portat un partit important per a aquest país a un desastre d'aquesta naturalesa per no haver sabut aguantar la posició".

Al seu entendre, "quan les coses vénen difícils és quan els partits grans saben aguantar les situacions". D'aquesta manera, ha destacat que "ha bastat un envit de la ultradreta espanyola perquè el PP no hagi sabut quin era el seu lloc, això és el que ha recollit" i s'ha mostrat convençuda que Casado "té un gran tall dins de la seva pròpia organització i cadascú haurà de fer aquí les seves reflexions".

Finalment, s'ha mantingut que amb el PSOE "està garantida la unitat territorial d'aquest país". Segons ha recordat, els socialistes catalans i bascos "saben molt què és sofrir". "Nosaltres als nacionalistes els hem dit sempre el mateix, vostès es presenten a les eleccions, obtenen uns resultats, quan estan a les institucions hem de trobar acords de governança, però l'independentisme no passarà mentre que els socialistes tinguem la possibilitat sempre de parar-ho", ha conclòs.