Publicat 20/9/2019 19:51:58 +02:00CET

Calvo diu que "en democràcia anar a les urnes no és un fracàs" i que "l'opció fàcil" hauria estat pactar amb UP

La vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, durant el Ple extraordinari al Congrés per a tractar la gestió del 'Open Arms'.
Jesús Hellín - Europa Press

SANLÚCAR DE BARRAMEDA (CADIS), 20 set. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta en funcions del Govern central, Carmen Calvo, ha afirmat que "en democràcia anar a les urnes mai és un fracàs" i que "l'opció fàcil hauria estat investir el president a qualsevol preu al juliol".

En declaracions als periodistes, Calvo ha argumentat que aquest camí el van rebutjar "perquè com a socialistes experts i responsables sabem que hauria estat un fracàs que un Govern d'Espanya sense tot el seu potencial afrontés els reptes que hi ha per davant".

A més, ha afirmat que se senten "molt dignes" de la decisió que van prendre perquè si no "haurien fallat als espanyols" en el que esperen dels socialistes.

No obstant això, Calvo ha dit que aquesta decisió "no la volien prendre", i que el raonable hauria estat que la resta dels partits haguessin entès el missatge de les urnes, la victòria del PSOE i que a aquestes hores estaria governant el PSOE amb "plenes competències".

"Les dretes no tenien alternativa i han bloquejat el país. Pactar amb Unides Podem no donava majoria absoluta i tot i així es va provar, però ells ho van rebutjar", ha afegit.

Segons la vicepresidenta, "s'hauria fracassat si s'hagués enganyat els espanyols i s'hagués format un govern que creim que no és el que Espanya necessita, i és molt millor que els ciutadans tornin a decidir".