Publicat 28/10/2019 13:24:18 +01:00CET

Calvo assenyala que el Govern espanyol farà com Rajoy i aplicarà el 155 en cas de tenir fonament jurídic

La socialista i vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo.
PSIB PSOE

MADRID, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta en funcions del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha defensat aquest dilluns que l'executiu aplicarà l'article 155 de la Constitució a Catalunya si té "fonament jurídic", i ha assegurat que seguirà l'exemple de Mariano Rajoy el 2017.

"L'aplicarem com el va aplicar Rajoy, ell va dir que no hi havia fonament jurídic i quan n'hi va haver el va aplicar, i va fer bé", ha assenyalat, després d'adduir que fa dos anys es va posar en pràctica el 155 quan es van aprovar les lleis de desconnexió a Catalunya.

En una entrevista a TVE, Calvo ha diferenciat què signifiquen aquestes lleis de les resolucions que ara ha aprovat el Parlament. "En les resolucions pots dir moltes coses polítiques, que les vam portar al Constitucional i ha advertit la Mesa i el Govern i els ha dit que si transgredeixen actuarà el Ministeri Fiscal", ha indicat.

Segons ella, Rajoy "la va clavar" quan va assenyalar que calia un fonament jurídic per utilitzar aquest supòsit constitucional. A més, Calvo ha recordat que la sentència del Tribunal Constitucional marca com "opera" el 155.

"Diu que el 155 ha de ser acotat, excepcional i amb termini de temps. A Rivera i Abascal cal dir-los que no es pot suspendre l'autonomia perquè és inconstitucional", ha indicat la vicepresidenta sobre Cs i Vox, i ha apuntat que ara hi ha un "full de ruta".