Publicat 2/12/2019 18:13:22 +01:00CET

Calviño no veu "conflicte" amb Unides Podem en matèria econòmica

La ministra d'Economia en funcions, Nadia Calviño ofereix declaracions als mitjans de comunicació després de visitar les instal·lacions del Barcelona Supercomputing Center, a Barcelona (Espanya), a 2 de desembre de 2019.
Pau Venteo - Europa Press

Aposta per garantir la revaloració de les pensions i la seva sostenibilitat a llarg termini

BARCELONA, 2 des. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Economia i Empresa en funcions, Nadia Calviño, ha remarcat aquest dilluns que no veu "conflicte" amb Unides Podem en matèria econòmica, i ha recordat que els punts del preacord subscrit pel president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias, ja recollia aspectes com la disciplina pressupostària, la reducció del dèficit i el deute i la necessitat d'abordar les polítiques socials per reduir les desigualtats.

En declaracions als mitjans després de visitar el Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNC), ha afirmat que no hi veu cap contradicció i que són principis fonamentals compartits per les dues formacions, i ha afegit que ara cal veure "la millor forma d'articular tots aquests objectius".

Preguntada per temors del teixit empresarial al pacte amb Unides Podem, ha dit que en els 18 mesos de Govern socialista s'ha pogut veure que l'executiu té una "agenda molt clara" en matèria econòmica amb la responsabilitat fiscal, la sensibilitat social i les reformes estructurals.

Ha dit que "no hi ha temps per perdre" per iniciar una agenda de reformes que permeti abordar reptes i inversions de futur com el canvi climàtic, la digitalització o l'educació, i que ha assegurat que estaran en la política econòmica del Govern central.

Preguntada per la revaloració de les pensions, ha afirmat que és "indubtable" que s'ha de mantenir la capacitat adquisitiva del pensionista, però al mateix temps fer el sistema de pensions --la joia de la corona, ha definit-- sostenible a mitjà i llarg termini.

"No es tracta de tenir pensions dignes avui només, sinó que hem de garantir pensions per d'aquí 20 o 40 anys", ha dit, per la qual cosa ha dit que en la propera legislatura, sobre la base del Pacte de Toledo, s'hauran d'abordar reformes o revisions del sistema per garantir la revaloració de les pensions d'acord amb l'IPC i la seva sostenibilitat a llarg termini.

Ha afirmat que els principis de la política fiscal del Govern van quedar ben definits en el projecte de Pressupostos del 2019, que no es van arribar a aprovar, i els projectes de llei, que van decaure en finalitzar la legislatura, entre els quals hi havia la creació d'un impost sobre determinats serveis digitals i una taxa sobre transaccions financeres.

Ha subratllat que aquesta és la base de la política fiscal del Govern espanyol i sobre la qual es construirà el projecte de comptes pel 2020, però ha dit que els detalls es concretaran quan es comencin a preparar, que espera sigui com més aviat millor.

VISITA Al BSC

Calviño ha visitat les instal·lacions del BSC-CNC, que ha definit com un "actiu extraordinari, del que cal sentir-se orgullosos", i ha remarcat la seva gran satisfacció per la col·laboració que s'hi produeix entre les diferents administracions.

Una idea sobre la qual també ha incidit el director del BSC-CNC, Mateo Valero, que ha subratllat que és un "punt de trobada" entre les diferents administracions que li donen suport.