Publicat 12/2/2019 9:21:44 +01:00CET

Calviño anima a sortir de posicions enrocades per comptar amb estabilitat jurídica i econmica

Nadia Calviño en una foto d'arxiu
Marta Fernández Jara - Europa Press

Chacón: "Qui vulgui perjudicar la relació entre la política i l'economia, trobar aquest departament de cara"

BARCELONA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, ha animat aquest dilluns a sortir de posicions enrocades per comptar amb estabilitat jurídica i econmica, i a treballar "junts" per resoldre els problemes de la ciutadania.

Així s'ha expressat en la gala dels premis Empresa de l'any 2018 organitzats per 'El Periódico de Catalunya', que han guardonat Seat com a millor empresa de l'any per la seva tasca empresarial en el desenvolupament social i econmic de Catalunya.

En concret, la ministra ha parlat de complir una srie d'objectius "que exigeixen ambició, alada, que sortim de postures enrocades per comptar amb l'estabilitat jurídica i econmica necessria per assolir els nostres objectius".

Ha defensat el creixement de l'economia espanyola i ha advocat per posar "les llums llargues" per afrontar els reptes de futur com l'endeutament públic i la precarietat laboral, després de corregir certs desequilibris en els últims anys.

"Hem d'avanar en la correcció de la desigualtat, acabar amb bretxes com la salarial entre homes i dones. Hem de fer front als canvis sociodemogrfics, al canvi climtic i als canvis tecnolgics", ha afegit.

També ha defensat una política econmica proactiva, ambiciosa i responsable per tenir un creixement sostenible, a través de tres eixos: disciplina fiscal, cohesió social i una agenda de canvi.

Calviño ha apostat per la collaboració públic-privada i ha ressaltat el paper de l'Estat per donar suport a les empreses: "Tenim seguretat física, jurídica i institucional. El sector públic ha de donar suport i encausar".

CHACÓN

Per la seva banda, la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, ngels Chacón, ha afirmat que estan fent la feina "que toca" per situar Catalunya com un territori competitiu al nou món global, i ha assegurat que estan complint amb l'obligació de legislar, definir estratgies i fomentar la collaboració públic-privada.

La consellera, que ha recordat els polítics sobiranistes a la presó i a l'estranger, ha assegurat que des de la Conselleria poden defensar una opció política i alhora complir amb la seva feina, i ha avisat: "Qui vulgui perjudicar la relació entre la política i l'economia, trobar aquest departament de cara".