Calvet veu "improvisació" de l'Estat en la futura gestió de les vies d'altes prestacions

Publicat 18/9/2019 15:19:12CET
El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, durant la seva compareixença en la Comissió de Territori i Sostenibilitat al Parlament de Barcelona (Espanya), 18 de setembre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 18 set. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha afirmat aquest dimecres que el Govern central hauria d'haver fet una proposta per finançar les vies d'altes prestacions: "Tenim una sensació d'improvisació. Creiem que no s'ha fet la feina que calia".

"La situació actual de no model en matèria de vies d'altes prestacions a Catalunya genera ineficiències i falta d'equitat", ha criticat el conseller, i ha insistit en el greuge territorial de l'actual model de peatges, tant a l'interior de la comunitat com en comparació amb la resta d'Espanya.

Per això, ha defensat que la finalització de les concessions amb més impacte a Catalunya --l'AP-7 i la C-32-- ha de ser una bona oportunitat per dissenyar i implementar el nou model de vinyeta amb "una tarifa universal i equitativa", perquè aixecar barreres seria insostenible, ha dit.

El conseller ha insistit en un model de vinyeta amb tarifa plana que pagarien els usuaris de les vies d'alta capacitat seguint el criteri de "qui utilitza i contamina, paga".

Calvet ha repassat els avanços que ha aconseguit en els últims mesos el grup de treball i ha explicat que va enviar una carta al ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, i al secretari d'estat d'Infraestructures, Pedro Saura, per explicar les conclusions de la cinquena i última sessió, que es va celebrar el 31 de juliol.