Calvet urgeix a ERC una proposta per "revertir pactes amb els partits del 155"

Publicat 7/7/2019 15:46:21CET
Damià Calvet, conseller de Territori de la Generalitat, visita el vaixell 'Rainbow Warrior' de Greenpeace
EUROPA PRESS

BARCELONA, 7 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha emplaçat aquest diumenge ERC a plantejar a la direcció de JxCat el dilluns una proposta per "revertir els pactes amb els partits del 155" als municipis, després de les crítiques dels republicans a JxCat per pactar amb el PSC a la Diputació de Barcelona.

"Demano a ERC que ens deixi d'enviar missatges per les xarxes socials i que faci propostes concretes per revertir els pactes amb els partits del 155 a tots els llocs; per exemple, on ha guanyat JxCat però ERC ha aconseguit l'alcaldia gràcies a pactes amb el PSC", ha declarat els mitjans abans de visitar el vaixell de Greenpeace 'Rainbow Warrior' a Barcelona.

Calvet ha informat que, quan els arribi aquesta proposta, l'estudiaran i prendran les mesures oportunes: "Som a temps. Esperem que demà la direcció d'ERC ens faci una proposta concreta de reversió".

Preguntat per si estudien tirar enrere en el pacte signat el divendres amb el PSC per a la Diputació de Barcelona, Calvet ha dit: "Jo he fet una trucada a ERC per a una proposta concreta. L'esperem".

Calvet ha retret als republicans que impedissin la investidura del candidat de JxCat en municipis com Sant Cugat del Vallès (Barcelona) i Figueres (Girona), o que fins i tot "regalessin l'alcaldia al PSC" a Calella (Girona).

"A JxCat volem la unitat del món independentista, tant a les eleccions com a les institucions", ha recalcat.