Publicat 23/8/2019 18:51:31 +02:00CET

Calvet reitera que la Generalitat pot gestionar millor Rodalies després de les incidències

El conseller Damià Calvet, en una foto d'arxiu.
David Zorrakino/Europa Press

BARCELONA, 23 ago. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha reiterat que la Generalitat pot gestionar millor Rodalies després de les incidències d'aquest divendres, que han provocat retards en 250 trens i han afectat més de 100.000 usuaris.

En una anotació a Twitter recollida per Europa Press, Calvet ha criticat que "el dèficit d'inversions de l'Estat i el traspàs incomplet (de Rodalies) penalitza el servei", per la qual cosa ha demanat una reunió al més aviat possible amb el Govern espanyol.

"Deu anys després del traspàs de la titularitat de Rodalies, continuem esperant els 4.000 milions d'euros d'inversió en les infraestructures d'Adif i els més de 200 milions d'euros anuals de pagament del dèficit tarifari a Renfe", ha sostingut.

Calvet ha criticat que els usuaris de Rodalies continuen "sumant incidències i un pèssim servei", i ha defensat que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ho faria millor que Renfe.

"Tot això ens reafirma en el que fa temps que molts diem: el millor país possible només pot ser una República independent", ha remarcat.