Publicat 19/1/2019 13:34:41 +01:00CET

Calvet: la precontratació 15 minuts de VTC és "suficient" per diferenciar-los del taxi

El conseller Dami Calvet
Europa Press - Archivo

BARCELONA, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Dami Calvet, ha assegurat aquest dissabte que la proposta d'obligar els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a precontratar els seus serveis amb 15 minuts d'antelació és "suficient com per diferenciar el servei del taxi".

En declaracions a Rac1 recollides per Europa Press, ha explicat que la precontratació ha de ser "proporcional en termes de mercat i competncia", i que no es poden fixar límits que impedeixin el servei perqu significaria atemptar contra la competncia i els tribunals poden anullar la mesura.

Ha assegurat que la proposta de la Generalitat al sector del taxi est ben argumentada i és slida jurídicament, i ha recordat que és "una cosa que no fa ningú a Europa" i que es pot completar amb un reglament de l'rea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Ha adms que el sector del taxi sofreix un greuge i ha declarat que no volen que les VTC facin de taxi: "El que no pot ser de cap manera és que un mateix servei tingui dues regulacions diferents i que les VTC puguin operar 24 hores al dia, set dies a la setmana, sense dies festius, sense períodes de vacances i, a més, actun igual que el taxi, és a dir, amb immediatesa".

El conseller ha considerat legítima la protesta dels taxistes per ha recordat que els van demanar que no alteressin l'ordre públic, que no hi hagués violncia ni es veiés afectada l'economia, i ha dit que les imatges de desordres afecten "negativament" a Barcelona.

En declaracions a Catalunya Rdio recollides per Europa Press, Calvet també ha assegurat que té "la confiana" que podr arribar a un acord amb els taxistes per aplicar la proposta i ha ofert mantenir el dileg per preparar una llei que reguli el servei de transport de viatgers en turismes.

Ha explicat que en la reunió amb els representants dels taxistes també els va transmetre que "havien d'entendre aquesta regulació com una oportunitat per modernitzar el seu servei" i digitalitzar-ho, i fer compatible els taxis amb els VTC.

el més llegit

 1. 1

  Tallada la línia R3 entre Torelló (Barcelona) i Ripoll (Girona) per un atropellament

 2. 2

  Agents de paisà controlaran l'ús de la mascareta a Terrassa (Barcelona)

 3. 3

  Mor un conductor en xocar amb un camió a l'autovia A-2 a Lleida

 4. 4

  El Govern descarta recuperar les targetes moneder per a beques menjador

 5. 5

  Endesa reforça el servei de la xarxa elèctrica de Terrassa (Barcelona)