Publicat 2/9/2019 14:45:46 +02:00CET

Calvet sobre el possible ERO de Ryanair: "No podrà fer el que li doni la gana"

El conseller Damià Calvet, en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 2 set. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha assenyalat aquest dilluns que Ryanair "no podrà fer el que li doni la gana" en referència al procés d'acomiadament col·lectiu de l'aerolínia, que podria afectar uns 160 llocs de treball de la base que té a l'Aeroport de Girona.

"Ens centrarem en el possible ERO i l'eventual afectació que suposaria el tancament de la base a Girona. Estem fent, via contractes de promoció, que Ryanair i altres companyies tinguin vols a Girona i Reus", ha dit en una entrevista de TV3 recollida per Europa Press.

Calvet ha sostingut que abordaran la reunió d'aquest dilluns a la tarda a Dublín amb la companyia des del front laboral per donar continuïtat als contractes de promoció turística que hi mantenen: "Escolteu, tenim contractes vigents, heu anunciat que voleu tancar la base. Què vol dir tot això?".

Ha recordat que Ryanair, amb la seva activitat a Girona, ha aconseguit un impacte directe important en l'economia del país, perquè ha tingut uns 130 vols setmanals durant els darrers anys: "La nostra obsessió com a Govern de la Generalitat és que això es pugui mantenir".

"Treball i Territori vetllarem moltíssim perquè en el cas que es presenti un ERO compleixi tots els requeriments legals possibles", ha afirmat el conseller, i ha dit que si és així sol·licitaran al Govern central poder-ne estar al cas i, si cal, ser-hi presents.