Publicat 20/1/2019 11:07:55 +01:00CET

Calvet lamenta la "intransigncia" dels taxistes i anuncia un refor del transport públic

Protesta de taxistes en la Gran Via de Barcelona
Europa Press

Demana que Colau "deixi d'amagar-se darrere de la Generalitat i es mulli"

BARCELONA, 20 gen. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Dami Calvet, ha lamentat aquest diumenge la "postura intransigent" dels taxistes de Barcelona, que han decidit mantenir la vaga indefinida, que manté collapsada la Gran Via.

En una entrevista en Rac1 recollida per Europa Press, Calvet ha mostrat la seva decepció per la decisió de l'assemblea de taxistes i ha anunciat que es reuniran novament el dimarts, per la qual cosa han demanat un esfor als transports públics de Barcelona "perqu la mobilitat sigui el més normal possible".

"De vegades la percepció de la ciutat és que (la protesta) és un pl xantatgista, i per part d'alguns violenta. Aix els resta", ha criticat Calvet, que ha assegurat que els ciutadans no ho entenen.

Ha explicat que l'equip intern de la Conselleria continuar treballant en el desenvolupament del decret llei que van proposar inicialment, ja que els taxistes s'han negat a acabar amb la protesta.

Ha insistit que la seva proposta pretén que la combinació entre el decret llei i la regulació dels ajuntaments i l'AMB "sigui el més competitiva possible per als taxis i més eficient per al ciutad".

A més, Calvet ha assegurat que no li consta que la protesta es vagi a estendre per més municipis de Catalunya: "Ho lamentaria", ha afegit, després del que ha defensat la seva proposta com una oportunitat per al sector del taxi per posar-se al dia.

AJUNTAMENT DE BARCELONA

Pel que fa a el paper de l'ajuntament de Barcelona, el conseller ha demanat a l'alcaldessa, Ada Colau, que "deixi d'amagar-se darrere de la Generalitat, que es mulli" i digui quant temps ampliaria el temps de precontractació del VTC.

"El que l'alcaldessa voldria en la prctica és eliminar als VTC", ha sostingut Calvet, que ha destacat que ells no volen eliminar-los sinó que el seu servei sigui compatible amb el dels taxistes.

Calvet ha insistit que creu que hi ha un altre model possible i que "és el que volen els ciutadans, de convivncia entre taxi i VTC", després del que ha retret a Colau que criticar i donar llions és molt fcil i l'ha instat al fet que ampli les hores a partir del seu decret llei.