Calvet (JxCat) defensa l'ANC: "Que digui que ens hem de mobilitzar em sembla perfecte"

Publicat 12/8/2019 12:27:13CET
Damià Calvet en RAC1
RAC1

BARCELONA, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet, ha defensat aquest dilluns les accions impulsades per l'Assemblea Nacional Catalana i ha assegurat que assistirà a la manifestació que l'entitat ha convocat per la Diada: "Que l'ANC digui que ens hem de mobilitzar em sembla perfecte, perquè ens tensiona als polítics".

"Malament aniríem si tot es dictés des dels Governs. La riquesa són les entitats que vetllen i fan de contrapoder", ha assegurat en una entrevista a Rac1 recollida per Europa Press.

Així s'ha expressat en ser preguntat per les crítiques que ha rebut l'ANC aquesta última setmana per part dels republicans, com la de l'exdiputat al Congrés Joan Tardà, que va acusar l'organització d'exercir de 'contrapoder', mentre que altres cares públiques republicanes han descartat anar a la manifestació de la Diada per considerar que anava contra ERC.

Preguntat per la resposta a la sentència del Tribunal Superior contra els líders independentistes, ha assegurat que l'espai de JxCat és el que aposta per la unitat com a resposta: "Nosaltres som els que hem intentat fer llistes conjuntes, pactes a les institucions. La resposta pot ser una unitat tàctica i estratègica, no hem de perdre la tensió de la societat davant el conflicte. En funció de la sentència veurem com donar resposta".

Ha sostingut que la confrontació amb l'Estat ha de ser intel·ligent, i preguntat per la unilateralitat, ha afirmat que ja es va practicar l'1 i 27 d'octubre: "I ja vam veure què hi ha a l'altre costat del mur: una voluntat de l'Estat d'utilitzar qualsevol mecanisme per reprimir".

"Per això la resposta passa per fer-nos forts a les institucions", ha seguit, i ha recriminat a l'Estat no respondre l'anhel de la societat catalana mitjançant un referèndum.

INVESTIDURA

Preguntat per la investidura a Pedro Sánchez, ha dit que JxCat s'obre a facilitar un Govern de PSOE i Podem sempre que "es posi sobre la taula el conflicte amb Catalunya".

"El conflicte no és d'ara. Esperem que hi hagi un Govern valent que ho vulgui afrontar. Per això demanem diàleg i negociació. És evident que la sentència marcarà un punt d'inflexió", ha afegit.

VAGA AEROPORT

Sobre la vaga a l'aeroport de Barcelona, ha apuntat que com a Govern han fet una mediació entre les parts del conflicte però que no han aconseguit cap solució: "Del que ens queixem és del problema estructural".

I ha defensat que Generalitat i Ajuntament de Barcelona formin part del comitè d'Aena per participar en la gestió de la infraestructura.