Publicat 03/02/2019 17:57CET

Calvet inaugura a restauració dels ecosistemes costaners de la Pletera a L'Estartit (Girona)

Restauració ambiental dels ecosistemes costaners de la Pletera
CONSELLERIA DE TERRITORIO

GIRONA, 3 febr. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Dami Calvet, acompanyat de l'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufino, ha inaugurat aquest diumenge les obres de restauració ambiental dels ecosistemes costaners de la Pletera, a L'Estartit (Girona).

En un comunicat aquest diumenge, la conselleria ha informat que a la visita també han assistit el delegat del Govern a Girona, Pere Vila, i la secretria de Medi ambient i Sostenibilitat, Marta Subir.

El projecte, promogut i tramitat per l'ajuntament dins del programa Life Pletera, ha durat més de quatre anys i ha consistit a restaurar els ecosistemes costaners i dunes de la marisma de la Pletera, situada darrere de la platja de L'Estartit.

El pressupost total ha estat d'uns 2,5 milions d'euros, amb una contribució del 75% de la Unió Europea i la collaboració del Departament de Territori i Sostenibilitat, a través del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, l'Empresa de Transformació Agrria - Tragsa, la Ctedra d'Ecosistemes Litorals Mediterranis de la Universitat de Girona i la Diputació de Girona.

Calvet ha lloat que l'actuació hagi perms retornar l'espai al seu estat original, i ha afirmat que "la gestió de la costa no ha d'estar sotmesa a l'especulació urbanística o al turisme, sinó atenent també als seus valors ambientals".

També ha destacat que estan utilitzant "els instruments de planejament territorial més potents per evitar noves urbanitzacions a la costa de Girona, "on sigui possible, o per minimitzar el seu impacte", i s'ha referit al futur Pla director urbanístic de revisió de sls no sostenibles, actualment en elaboració.

Calvet ha puntualitzat que analitzaran amb lupa "absolutament tots els sectors classificats com a urbanitzables i urbans no desenvolupats de tota Catalunya baix criteris de sostenibilitat".

Ha explicat que, per evitar que s'inicin noves construccions, han aprovat "una primera moratria que afecta a la franja més sensible dels municipis costaners gironins, com és la primera línia de mar", i ha anunciat que el 13 de febrer s'aprovar l'avan del PDU i una segona moratria en nous sectors i sls més enll de primera línia.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés