Publicat 17/02/2021 12:14CET

Calvet destaca que el Govern ha començat a comprar finques dins la seva estratègia verda

Calvet destaca que el Govern ha empezado la compra de fincas dentro de su estrategia verde
EUROPA PRESS

BARCELONA, 17 febr. (EUROPA PRESS) -

El conseller en funcions de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha assegurat que el Govern ha començat a comprar finques "que cal posar en custòdia", dins l'estratègia de patrimoni natural i biodiversitat 2020-2030 de la Generalitat.

Calvet ha explicat aquest dimecres, en la presentació del Pla de treball de voluntariat ambiental i custòdia del territori 2021-2025 que, tot i que la Generalitat encara no recapta l'impost sobre emissions de diòxid de carboni, disposa dels diners per fer aquestes inversions.

Aquest nou model de finançament, batejat com Fons del Patrimoni Natural de Catalunya, és un dels quatre pilars de l'estratègia del Govern en conservació i gestió del patrimoni natural.

Per Calvet, la societat està en un punt d'inflexió cap a l'economia verda que la Generalitat vol "aprofitar al màxim" i ha assegurat que el pla de treball és coherent amb aquesta línia.

"Cal tenir una perspectiva a llarg termini que sigui capaç de pensar en altres àmbits com el turisme o la salut" relacionats amb l'agenda verda, ha expressat el conseller.

UN PLA "MÉS AMBICIÓS"

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, ha indicat que aquest pla de treball per 2021-2025 "és més ambiciós i abasta més línies de treball" que els dos plans anteriors.

La dirigent ha reconegut que les entitats duen a terme des de "fa molts anys" treballs que corresponen a l'Administració pública i ha apostat per desplegar el pla conjuntament.

De la seva banda, el representant de la junta de la Xarxa per a la conservació de la Natura, Marc Vilahur, ha assegurat que aquest pla "és l'esquelet i ara falta el múscul", en referència al finançament de les accions que contempla.

80 ACCIONS A DESENVOLUPAR

La presidenta de la Xarxa, Cristina Sánchez, ha detallat que el pla contempla 80 accions que s'han de desenvolupar durant els propers quatre anys.

En concret, aquestes accions s'emmarquen en quatre grans àmbits que inclouen la conservació comunitària i privada de la natura, la capacitació i reforç de les entitats de conservació, la promoció i impuls de la implicació ciutadana i el voluntariat ambiental, i un treball en xarxa i l'establiment d'aliances estratègiques.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés