Publicat 29/1/2019 15:57:04 +01:00CET

Calvet demana al PP i Cs que "deixin de bloquejar" la tramitació del decret estatal sobre els VTC

La portaveu del Govern catal Elsa Artadi i el conseller de Territori Dami Calv
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori de la Generalitat, Dami Calvet, ha demanat al PP i Cs que "deixin de bloquejar" la tramitació com a projecte de llei del reial decret llei que el Govern central va aprovar a finals del setembre i el Congrés va convalidar a l'octubre sobre els vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

Així ho ha valorat aquest dimarts Calvet juntament amb la consellera de la Presidncia de la Generalitat i portaveu del Govern catal, Elsa Artadi, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Calvet ha sostingut que aquest bloqueig "afavoreix un sector en contra d'un altre" i que, quan es tramiti, el Govern de la Generalitat presentar esmenes que blindin les seves competncies i els eximeixin de responsabilitats patrimonials.

Ha afegit que l'Estat "ha provocat un nyap", en referncia a la manera com ha regulat l'activitat dels vehicles VTC davant dels taxis.

En aquest sentit, ha subratllat que el Govern catal "mai no rebutja competncies per molt difícils que siguin", com creu que ho era regular l'activitat de plataformes com Uber i Cabify.