Calvet creu que anar a eleccions dificulta els acords amb l'Estat en infraestructures

Publicat 18/9/2019 18:01:43CET
El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, durant la seva compareixença en la Comissió de Territori i Sostenibilitat al Parlament de Barcelona (Espanya), 18 de setembre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 18 set. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha defensat aquest dimecres que anar a eleccions generals dificulta que el Govern pugui arribar a "acords" amb l'Estat per millorar les inversions en infraestructures.

Ho ha dit en una compareixença després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i ha criticat que la inestabilitat de l'Estat es deu a la incapacitat de "donar una resposta política" al conflicte català.

Calvet ha insistit en el "dèficit" que pateix Catalunya en infraestructures, i ha afirmat que és urgent prendre decisions amb l'Estat en infraestructures viàries i ferroviàries, i en el finançament del transport públic.

"Les grans decisions que s'han de prendre queden a l'espera que hi hagi un Govern, que hi hagi algú a l'altre costat de la taula", ha lamentat, tot i que ha assegurat que el Govern seguirà treballant per millorar aquestes infraestructures.

Ha argumentat que el dèficit d'inversions a Catalunya no està provocat per la falta de govern a Espanya i per anar a eleccions, sinó que "ve de molt lluny", però que amb un Govern central en funcions és complicat abordar aquests temes i prendre decisions importants.

"S'ha de solucionar mitjançant eleccions i després amb acords que possibilitin que hi hagi algú a l'altre costat de la taula. Aleshores posarem sobre la taula l'exigència de continuar amb determinades infraestructures", ha explicat.