Publicat 13/3/2019 11:47:14 +01:00CET

Calvet assegura que només s'ha executat el 14% del pla de Rodalies 2008-2015

Calvet demana una relació bilateral entre Territori i Foment per a Rodalies
EUROPA PRESS

Lamenta que encara quedin 75 LTV a la xarxa de rodalies de Catalunya

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Dami Calvet, ha assegurat que "a dia d'avui" només s'ha executat el 14% del Pla de Rodalies 2008-2015 que el Govern va aprovar al febrer del 2009 i que contemplava una inversió de 4.000 milions d'euros per modernitzar la xarxa de rodalies catalana.

Així ho ha expressat aquest dimecres en comissió parlamentria sobre la gestió de la xarxa de Rodalies per part de la Generalitat, on el conseller, que ha comparegut per petició prpia, també ha recordat que encara queden 75 limitacions temporals de velocitat (LTV) a la xarxa de rodalies de Catalunya.

Ha criticat que, deu anys després del trasps, aquest no ha servit per donar el servei de transport que mereixen els usuaris i ha sostingut que hi ha una distncia abismal entre el que es va pactar i el que ha passat.

"Quatre anys després del termini per fixar el 100% del pla de Rodalies 2008-2015, hi ha un 14% executat", ha lamentat, i ha recordat que el projecte contemplava infraestructures que encara no han arribat, com el desdoblament de l'R3 entre Vic i Montcada i Reixac (Barcelona), i els 11 bescanviadors de transport, dels quals només n'ha arribat un.

Calvet ha explicat que el 2013, davant del compliment "testimonial" d'aquest pla en un 10%, la Generalitat, amb Santi Vila al capdavant de la Conselleria de Territori, ja es va fer un exercici de possibilisme acordant una srie d'accions prioritries per 306 milions d'euros amb la ministra de Foment de llavors, Ana Pastor.

"Una vegada més ens vam equivocar", ha afirmat, i ha afegit que l'execució del pla prioritari de 306 milions d'euros, del total de 4.000 aprovat quatre anys abans, ha quedat estancat en el 12,1%.

Calvet també ha criticat després de comunicar la necessitat de perfeccionar el trasps, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, no decidís convidar a la Generalitat a les comissions creades per abordar el servei: "No se'ns va fer participar malgrat ser-ne els titulars".