Publicat 29/6/2019 16:42:45 +02:00CET

Calvet anuncia un principi d'acord amb Foment per desviar vehicles pesats a l'N-240

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet
GENERALITAT DE CATALUNYA

LLEIDA, 29 juny (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest dissabte un principi d'acord amb el Ministeri de Foment per optimitzar el desviament de vehicles pesats a l'N-240 entre Montblanc (Tarragona) i Lleida.

En un comunicat aquest dissabte, la Conselleria ha informat que en els propers mesos s'habilitarà el desviament en aquesta carretera en el tram entre Montblanc i Lleida, i les corresponents bonificacions a l'AP-2.

El conseller ha explicat que han treballat per corregir la mesura, que ja s'aplica en aquesta carretera però en el tram entre el Pla de Santa Maria (Tarragona) i les Borges Blanques (Lleida), ja que han observat que "era insuficient".

"Havíem induït un increment de camions entre les Borges Blanques i Lleida, i actualment hi ha 2.000 camions d'intensitat mitjana diària", ha concretat Calvet aquest dissabte en la celebració del centenari de la Cooperativa agrícola Sant Isidre de Juncosa (Lleida).

El conseller ha assegurat que l'habilitació d'aquest tram es realitzarà "en els propers mesos", perquè requereix acords de Govern, de concessionàries i del Servei Català de Trànsit.

Ha remarcat que "no es tracta d'una mesura definitiva", i ha recordat una sèrie de rotondes pendents d'execució a l'altura de Juneda (Lleida), que facilitaran la seguretat a la carretera i faran d'efecte barrera perquè el desviament cap a l'autopista sigui més efectiu.

En el marc d'aquest principi d'acord, el tram de la carretera entre el Pla de Santa Maria i les Borges Blanques deixarà d'estar subjecte a aquesta prohibició de circular per als camions, així com les bonificacions corresponents a l'AP-2.