Publicat 10/11/2019 17:51CET

CaixaBank i la seva obra social, Telefónica i El Corte Inglés, les empreses sistémiques espanyoles de més èxit

Sede de CaixaBank
CAIXABANK

MADRID, 10 nov. (EUROPA PRESS) -

Fundació La Caixa-CaixaBank, Telefónica i El Corte Inglés són les tres empreses sistmiques per a l'economia espanyola amb més xit del país, en aconseguir una puntuació de 8,8 punts, 8,6 i 8, respectivament, sobre una escala de 10.

Així es desprn de l'últim estudi que elabora semestralment la consultora Advice Strategic Consultants a partir d'una enquesta feta entre els mesos de juliol i octubre a 2.500 persones, 2.400 pimes i autnoms, 1.000 líders d'opinió i 400 organismes públics, amb metodologia del CIS i de l'INE.

Es tracta d'una anlisi que mesura el grau de gestió empresarial de les grans companyies espanyoles, juntament amb el lideratge dels seus presidents, en aquest cas d'Isidre Fainé, a La Caixa; Gonzalo Gortázar, a CaixaBank; José María Álvarez-Pallete, a Telefónica, i Marta Álvarez, Víctor del Pozo i Jesús Nuño de la Rosa, a El Corte Inglés, així com la seva reputació i responsabilitat social corporativa.

Entre els parmetres que destaquen els enquestats per a l'elecció d'aquestes empreses es troben la contribució econmica a Espanya, la digitalització, la generació d'ocupació, la innovació, el tracte als clients, la qualitat dels productes i serveis que ofereixen, la presncia internacional o la relació amb accionistes i empleats.

Per sota es posicionen Inditex, amb una nota de 7,8 punts, Mercadona (7,7), Banco Santander (7,6), Iberdrola (7,6), Cellnex (7,6), Mapfre (7,5) i Iberia (7), que tanca el 'Top 10' d'empreses sistmiques de més xit del país.

Entre la resta de sectors, destaca Abertis (adquirida per Atlantia i ACS) en construcció, Meliá en turisme, Danone en alimentació, Seat en autombils i Gestamp en components de l'autombil.

Entre el resto de sectores, destaca Abertis (adquirida por Atlantia y ACS) en construcción, Meliá en turismo, Danone en alimentación, Seat en automóviles y Gestamp en componentes del automóvil.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés