Actualitzat 23/12/2016 19:32 CET

CaixaBank i Santander, primers accionistes d'Isolux en prendre el 24% del seu capital

Oficina con la nueva rotulación de CaixaBank.
CAIXABANK

En materialitzar l'acord de canvi de deute per accions inclòs en el pla de rescat de la constructora

MADRID, 23 des. (EUROPA PRESS) -

CaixaBank i Santander s'han convertit en els dos primers accionistes d'Isolux Corsán, en fer-se en conjunt amb el 23,9% de la companyia, en virtut del canvi de deute per accions que van pactar el mes de juliol passat.

L'entitat catalana controlarà un 14,36% del capital del grup de construcció i enginyeria i la presidida per Ana Botín, un altre 9,58%, segons ha informat l'empresa.

Bankia serà alhora tercer soci del grup de construcció i enginyeria, amb una participació del 6,54%, i Banc Sabadell el quart, amb un altre 4,19%.

La capitalització de deute per accions constitueix la pedra angular del pla de rescat d'uns 2.100 milions d'euros que Isolux va pactar amb la banca creditora el mes de juliol passat, que va ser ratificat per un jutge l'octubre.

El pla preveu canviar el gruix del passiu, un total de 1.409 milions d'euros, per accions de l'empresa. Aquest divendres s'ha materialitzat una part d'aquesta capitalització, que es realitza abans de final d'any, complint així amb allò previst.

En virtut de l'operació, i també segons allò planejat, els bancs i bonistes creditors s'han fet amb el 94,5% del capital d'Isolux. Així, prenen de manera efectiva el control del grup que en la pràctica ja tenen des del juliol, quan fins i tot ja van designar president Fernández-Cuesta i van nomenar un nou consell d'administració.

D'altra banda, els fins ara socis majoritaris, l'expresident Luis Delso i l'exvicepresident José Gomis, han vist diluït fins al 5,43% el percentatge del 55% que ostentaven fins ara.

LA BANCA PREN UN 52,7% DEL GRUP.

Pel que fa al percentatge del 94,57% que ha quedat en mans de bancs i bonistes, aquests últims tenen un 41,8% i la banca, el 52,7% restant.

Entre la vintena de bancs que es reparteixen aquest percentatge, també figuren, amb participacions minoritàries Bankinter, Banc Popular, Liberbank o Abanca, i entitats estrangeres com Société Generale, Natixis o BNP Paribas.

En paral·lel a la capitalització, la companyia continua avançant en la resta de pilars del seu pla rescat, com amb el programa de venda d'actius i la posada en marxa d'un pla estratègic per tornar a beneficis.

Isolux prossegueix a més la negociació del nou pla de pagament a proveïdors, després d'arribar a ja acords amb el 38% del total.

En el pla operatiu, el grup assegura que en el tercer trimestre de l'any ha reprès la construcció d'alguns projectes que tenia paralitzats gràcies a la liquiditat rebuda després de pactar amb els bancs.

El pla de negoci que la nova Isolux pretén implementar per "recuperar la normalitat" implica centrar-se en el seu tradicional negoci constructor, fonamentalment en els mercats internacionals en els quals ja és present.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés