Publicat 21/11/2021 10:36CET

CaixaBank s'adhereix a European Clean Hydrogen Alliance per a les tecnologies d'hidrogen net

Archivo - Arxiu - Edifici corporatiu de CaixaBank a Barcelona
CAIXABANK - Archivo

El banc promourà finançar iniciatives d'hidrogen verd per a la descarbonització global

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

CaixaBank s'ha adherit a European Clean Hydrogen Alliance, una aliança que promou la Comissió Europea (CE) per promoure i desenvolupar la producció d'hidrogen renovable com a motor de descarbonització de transport, indústria i altres sectors, informa el banc aquest diumenge en un comunicat.

Aquest organisme s'integra en el full de ruta de l'hidrogen de la CE, que contempla invertir en objectius climàtics, com els 2.600 milions d'euros que es destinaran a projectes de producció, distribució i aplicació d'hidrogen renovable, que generaran més de 5 milions de feines i afavoriran la reducció de 560 Mt d'emissions de CO2 a l'any.

La iniciativa reuneix indústria, autoritats, ens públics nacionals i locals, societat civil i altres entitats, superant els 900 membres, i té sis grups de treball que debaten, en fòrums temàtics, les inversions, els projectes i la mobilització de recursos per instal·lar almenys 6 GW d'electrolitzadors d'hidrogen renovable a la UE al 2024 i 40 GW al 2030.

L'estratègia de l'Aliança estableix el seu límit temporal en el 2050, quan es preveu que les tecnologies d'hidrogen renovable estaran desplegades a gran escala.

HIDROGEN, CLAU PER A LA DESCARBONITZACIÓ

L'hidrogen és l'element químic més abundant en la naturalesa, fonamentalment en l'aigua: amb l'aigua del mar, mitjançant electròlisi, es descompon la molècula de l'aigua, extraient l'hidrogen, i quan aquest procés fa servir energia d'origen renovable es denomina hidrogen verd, el procés productiu del qual no emet CO2.

D'altra banda, l'agenda del Govern espanyol i el pla de recuperació passa per finançar, en els propers tres anys, projectes d'hidrogen verd per valor de 1.555 milions d'euros.

El creixement en la producció d'hidrogen s'impulsarà per la regulació en matèria de descarbonització, els Fons Next Generation EU i pel lideratge de les empreses europees en el procés global de transició.

CAIXABANK

CaixaBank, en línia amb la seva estratègia de sostenibilitat i compromís amb les zero emissions al 2050, promourà el finançament d'iniciatives d'hidrogen verd que fomentaran la transició cap a la descarbonització global.

El Pla de Banca Socialment Responsable de CaixaBank recull 5 principis d'actuació que contribueixen als ODS de les Nacions Unides, i l'entitat secunda iniciatives que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic.

Al 2021 el banc ha mobilitzat 24.360 milions d'euros en finançaments sostenibles; s'han formalitzat 7.300 milions en finançaments vinculats a variables ASG (ambientals, socials i de bon govern), en què destaquen els objectius sobre variables de tipus mediambiental, com la reducció d'emissions o l'eficiència energètica); i 690 milions en finançaments verds.

CaixaBank ha participat en l'emissió de 16 bons verds, sostenibles o socials, amb un import de 16.300 milions; i en el tancament del tercer trimestre de 2021, s'ha posicionat com el cinquè banc europeu en préstecs verds i sostenibles de les League Tables Top Tier per volum, segons Refinitiv.

Fins ara l'entitat ha emès set bons en suport als ODS de les Nacions Unides, i és el banc europeu amb més volum d'emissions de crèdit ASG en euros: quatre bons verds i tres bons socials, per un valor total de 6.000 milions d'euros i 500 milions de lliures.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés