Publicat 17/1/2019 9:24:36 +01:00CET

CaixaBank es reuneix aquest dijous amb els sindicats, que esperen xifres sobre l'ERO

Entrada d'una oficina de CaixaBank.
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

La direcció de CaixaBank i els sindicats es reuniran una altre cop aquest dijous per continuar amb les negociacions sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) en el marc del nou Pla Estratgic 2019-2021, que contempla una reducció del 18% de la xarxa d'oficines i que podria implicar un ajust de plantilla d'aproximadament 2.000 treballadors, segons els clculs sindicals.

Els sindicats esperen que l'entitat traslladi xifres concretes sobre el número d'afectats, així com l'informe tcnic i les mesures que contempla adoptar. "El comproms és aix, per ja veurem", ha assenyalat un portaveu sindical a Europa Press.

Dijous passat 10 de gener va tenir lloc la primera trobada del període negociador previ a l'obertura formal de l'ERO, en el qual es va constituir la taula negociadora i es va fixar el calendari de reunions.

Respecte a les mesures que prendr la direcció, fonts sindicals apunten a acomiadaments collectius, mobilitat geogrfica o modificació substancial de les condicions de feina.

Els representants dels treballadors rebutgen aquest procediment i han sollicitat l'obertura d'una taula de negociació collectiva no sotmesa a terminis legals. "A l'empresa li basta amb tenir voluntat d'arribar a acords satisfactoris i voluntat de complir-los", han indicat.

Tot i que encara no es coneixen amb detall els plantejaments de l'empresa, la UGT advoca per una acció sindical "unitria i responsable" que serveixi de contenció enfront del probable moviment de plantilla, mentre que CCOO ha fet una crida als treballadors per poder "reaccionar junts" davant de qualsevol circumstncia.

Els nous objectius de negoci de l'entitat per al proper trienni impliquen el tancament del 18% del número d'oficines, encara que la reducció de plantilla ser sensiblement més baixa a aquest percentatge.

CaixaBank tancar 821 sucursals urbanes, fins a comptar amb un total de 3.640 el 2021, i avanar cap a una transformació de la seva xarxa que permeti ampliar el número d'oficines d'assessorament urbanes ('Store') fins a les 600, enfront de les 285 actuals, així com mantenir la xarxa de sucursals en petites poblacions (xarxa AgroBank) i desenvolupar els serveis digitals.

Estendre la xarxa d'oficines 'Store' implica augmentar les integracions de petites sucursals urbanes, que s'uniran en una única oficina, de més grandria i més serveis i amb horari d'obertura ininterrompuda de matí i tarda.