Publicat 18/3/2020 17:06:04 +01:00CET

CaixaBank reivindica la seva fortalesa financera per afrontar "escenaris severs" davant el coronavirus

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.
EUROPA PRESS - Archivo

Gortázar assegura que proporcionarà liquiditat a clients per superar la crisi

BARCELONA, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha defensat aquest dimecres la fortalesa financera amb la qual compta el banc, que va tancar l'exercici 2019 amb una ràtio Common Equity Tier 1 (CET1) del 12%, la qual cosa li permet un "confort ampli en els escenaris més severs", com la crisi generada per la pandèmia global de coronavirus.

Així ho ha dit Gortázar en l'European Financial Conference, organitzada per Morgan Stanley, i en la qual ha afegit que l'entitat també compta amb una ràtio MREL (Mínim Requerit de Passius Elegibles) del 22,5%, el buffer MDA de 325 pbs i un múltiple de més de 10x de cobertura de les provisions de crèdit pel marge d'explotació.

"El banc està plenament operatiu i funciona segons el previst a la planificació de continuïtat del negoci, amb la majoria de les sucursals obertes i la majoria dels empleats treballant de forma remota", ha dit Gortázar, que ha garantit la prestació de serveis bancaris i d'assegurances al públic en general.

Ha indicat que a nivell macroeconòmic, es contempla per a la crisi del Covid-19 una "recessió curta i severa", seguida d'un repunt de l'activitat en el segon semestre d'aquest 2020.

Ha posat en valor que les polítiques públiques dissenyades, "decisives i apropiades per esmorteir la recessió i proporcionar suport per a la recuperació posterior", han estat aprovades ràpidament per les autoritats nacionals i de la UE.

En això ha inclòs les mesures recents del Banc Central Europeu (BCE), que faciliten la liquiditat i flexibilitat de capital al sector financer, així com el "suport decisiu" del Govern a empreses i llars.

"Tenim la intenció de fer un bon ús d'aquestes mesures per proporcionar liquiditat i suport als nostres clients, perquè puguin superar la crisi actual i contribuir a una recuperació ràpida de l'economia", ha assegurat.

"SIGNIFICATIU CREIXEMENT ORGÀNIC DEL CAPITAL"

Ha indicat que és "massa aviat" per estimar de forma precisa els impactes d'aquesta crisi generada pel coronavirus i actualitzar el 'guidance' del present exercici, però ha insistit que CaixaBank preveu generar un significatiu creixement orgànic del capital durant l'any.

Així, ha recordat que fins a les mesures més restrictives imposades el cap de setmana passat, no s'havia produït un impacte material en l'activitat comercial del banc en el trimestre: "Els primers dos mesos de l'any han evolucionat segons les expectatives inicials", ha finalitzat.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 4. 4

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui

 5. 5

  ERC negocia amb el Govern central sobre la sisena pròrroga de l'estat d'alarma