Actualitzat 30/06/2021 10:58 CET

CaixaBank presenta la seva proposta final per a l'ERO amb un total de 6.452 sortides voluntàries

Concentració de la plantilla de CaixaBank a Pamplona contra l'ERO
EUROPA PRESS

Es tracta de 1.839 sortides menys de les que es van plantejar al començament de la negociació

MADRID, 30 juny (EUROPA PRESS) -

La direcció de CaixaBank ha presentat a la representació legal dels treballadors la seva proposta final sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), que suposa rebaixar a 6.452 el nombre total de sortides i garantir-ne la voluntarietat.

La taula es tornarà a reunir aquest migdia perquè els sindicats acceptin o no la proposta. En cas de no signar-la, el banc podria aplicar les mesures unilaterals que consideri adequades.

La proposta que hi ha sobre la taula contempla 6.452 sortides, 1.839 menys que les que es van plantejar al començament de la negociació, gràcies a la recol·locació de 708 treballadors en empreses filials del grup CaixaBank, segons han informat fonts de l'entitat.

També s'ha complert amb la principal exigència dels sindicats: retirar els acomiadaments forçosos. Així, la direcció ha proposat un detallat protocol d'adscripció al pla per aconseguir que totes les sortides es facin de manera voluntària.

Per completar els contingents d'excedent que hi ha fixats per províncies en el cas de la xarxa comercial i segons àrees funcionals en el cas dels serveis corporatius, s'han establert diverses fases d'adhesió voluntària i mesures de mobilitat geogràfica i funcional.

Si un cop aplicat tot el protocol encara hi ha posicions residuals d'excedent pendents de resoldre, una comissió interna de seguiment estudiarà, cas per cas, les mesures de flexibilitat interna que s'aplicarien en cada situació, fet que suposa retirar la forçositat.

Quant a les compensacions a les persones que abandonin l'entitat voluntàriament, la direcció del banc destaca un increment de les primes de voluntarietat, amb 14.000 euros per al col·lectiu de 52 i 53 anys, mentre que els de menys de 52 anys obtindrien una prima de 13.000 euros si la seva antiguitat en l'empresa no arriba als sis anys i de 23.000 euros si la supera.

El contingent per edat s'ha elevat a 1.650 en el cas de la franja entre 54 i 55 anys i a 650 en el cas dels treballadors de 52 i 53 anys.

La proposta s'ha presentat aquest dimecres a la matinada després d'una jornada de negociació en l'últim dia del període de consultes i una vaga general a CaixaBank que, segons els sindicats, ha tingut un seguiment del 90%. La taula de negociació es reprendrà a les 13 hores.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés