Publicat 29/11/2015 11:52:53 +01:00CET

CaixaBank obrirà oficina de representació a Sud-àfrica el 2016 per ser referent a Àfrica

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

CaixaBank preveu obrir una oficina de representació a Johannesburg (Sud-àfrica) a principis del 2016 amb l'objectiu de consolidar la seva presència a Àfrica i convertir-se en l'entitat financera espanyola "referent" en aquest continent per a les empreses espanyoles, han explicat a Europa Press fonts del banc.

Actualment, CaixaBank està centrada en el nord d'Àfrica, amb oficina de representació a Egipte (el Caire) i una altra en tramitació a Algèria, i dues oficines operatives --amb capacitat de captar dipòsits i oferir crèdit-- al Marroc (Casablanca i Tànger).

Amb l'obertura a Sud-àfrica --la primera d'una entitat espanyola-- preveu enfocar el seu desenvolupament a l'Àfrica subsahariana des del país més potent de l'àrea.

L'objectiu de les oficines de representació és donar suport a les activitats internacionals d'empreses espanyoles clients de CaixaBank, ja siguin de comerç exterior o d'inversions i projectes d'implantació, i també ofereixen els seus serveis a empreses locals amb negoci a Espanya.

En el cas de Sud-àfrica, destaquen els projectes d'empreses espanyoles en infraestructures, bàsicament energètiques.

El desenvolupament de la xarxa d'oficines de representació suposa "una peça clau" en l'estratègia internacional de CaixaBank, segons l'entitat, que actualment té una xarxa de 14 locals a tot el món, incloent el de Londres, que el pròxim any passarà a ser sucursal operativa després d'haver rebut fitxa bancària per al Regne Unit; també té sucursal operativa a Varsòvia.

La resta d'ubicacions d'oficines de representació són París, Milà, Frankfurt, la Xina (Pequín i Xangai), els Estats Units (Nova York), Turquia (Istanbul), Singapur, Unió dels Emirats Àrabs (Dubai), Índia (Delhi), Xile (Santiago de Xile) i Colòmbia (Bogotà), a les quals se sumarà el Brasil (Sao Paulo) entre finals d'aquest any i principis del pròxim.