Publicat 14/2/2019 17:10:49 +01:00CET

CaixaBank manté les condicions de l'ERO malgrat que els sindicats demanen una millora

CaixaBank planteja un ERO per a 2.157 treballadors
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

La direcció de CaixaBank es manté ferma amb les condicions proposades en l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per a 2.157 treballadors, entre les quals destaquen les sortides i mobilitzacions foroses, segons sindicats.

Aquest dijous ha tingut lloc la sisena taula de negociació de l'ERO en el marc del nou Pla Estratgic 2019-2021 del banc presidit per Jordi Gual, que preveu escometre una reducció del 18% de la xarxa d'oficines i que, com a conseqüncia, afectar 2.157 persones.

Els representants dels treballadors asseguren que la "crispació" va pujant cada cop més i es queixen que el banc hagi comminat a negociar les mesures proposades amb exigncies temporals.

La UGT assegura que CaixaBank ha amenaat a donar per esgotat el període previ que estipula el conveni collectiu si no constata cap avan respecte a la negociació.

"Així resulta molt fcil negociar, la direcció pot iniciar el rellotge que marca el conveni quan vulguin i amenaar amb l'aplicació de les mesures si no s'arriba a un acord", denuncia el sindicat, que subratlla que esgotar "totes les vies necessries" perqu es retirin les mesures "traumtiques".

CCOO coincideix que perqu la negociació "s'aclareixi" és necessari que s'eliminin les sortides i les mobilitzacions geogrfiques foroses, així com plantejar unes condicions econmiques "acceptables".

El sindicat no vol proposar cap xifra econmica de moment, per sollicita que es vagi millorant, alhora que es pactin prejubilacions per als propers anys amb el criteri de més edat a l'hora d'establir el calendari de sortides.

"Si volem que es cobreixi un nombre elevat de baixes de manera voluntria, no podr efectuar-se amb unes indemnitzacions tan ridícules. L'empresa ha de millorar la seva oferta", recalca la UGT.

La setmana passada, CaixaBank va comunicar les condicions de l'ERO, de manera que per al collectiu de treballadors de 55 anys d'ara endavant proposa l'extinció del contracte amb el 50% del salari regulador que percebran durant els cinc anys següents en un pagament únic amb descompte de la prestació per atur, així com un conveni especial en funció de l'edat de sortida i fins als 63 anys.

Per al grup de treballadors amb edats compreses entre els 53 i 54 anys, CaixaBank planteja la mateixa indemnització que el grup anterior (50% del salari regulador de cinc anualitats), a més d'un conveni especial fins als 60 anys amb la Seguretat Social.

ACOMIADAMENTS SI NO HI HA ACORD

A l'últim collectiu, conformat pels treballadors amb edats inferiors als 53 anys, l'entitat ofereix 33 dies per any treballat amb un mxim de dues anualitats (24 mensualitats) en un pagament únic i sense cap tipus de conveni amb la Seguretat Social.

En cas de no arribar a l'adhesió de la totalitat de l'ERO de manera voluntria, CaixaBank podria amortitzar-los de manera unilateral, aplicant-se a aquestes sortides 30 dies per any i un mxim de 22 mensualitats. L'obertura del procés de petició de desvinculació s'iniciar al llarg del primer semestre del 2019.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés