Publicat 05/06/2020 21:54CET

CaixaBank haurà de comptar el 2021 amb un volum mínim de fons propis i passius del 10,56%

BARCELONA, 5 juny (EUROPA PRESS) -

CaixaBank haurà de comptar a partir del 31 de desembre de 2020 amb un volum mínim de fons propis i passius admissibles a nivell consolidat del 10,56% del total de passius i fons propis consolidats calculats a 31 de desembre de 2018, i un 7,80% del total de passius i fons propis consolidats (TLOF) haurà de complir-se amb instruments subordinats.

Així ho ha notificat el Banc d'Espanya formalment a l'entitat, després que la Junta Única de Resolució (JUR) hagi determinat aquest requisit mínim de fons propis i passius admissibles (MREL).

Aquest requisit substitueix al que resultava d'aplicació anteriorment i que va ser comunicat mitjançant fet rellevant el 24 d'abril de 2019.

El requisit de MREL Total a nivell consolidat, expressat en termes d'actius ponderats per risc (APRs) calculats a 31 de desembre de 2018, ascendiria al 22,70%, mentre que el requisit de MREL Subordinat seria el 16,77% expressat en termes d'APRs

L'entitat ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que a 31 de març de 2020, la seva ràtios expressats com a percentatge sobre els actius ponderats per risc eren del 22,6% pel MREL Total i del 19,6% pel MREL Subordinat.

Aquesta decisió es basa en la legislació vigent a cada moment i està subjecta a modificacions per part de les autoritats de resolució, en particular, quant a l'entrada en vigor el 28 de desembre de 2020 de la Directiva de Recuperació i Resolució Bancària (BRRD 2).

En aquest sentit, en resposta a la Covid-19, la JUR ha manifestat la seva intenció d'adoptar un enfocament prospectiu en relació als requeriments MREL actualment existents, i addicionalment ha manifestat que per al cicle de resolució 2020 les decisions seran preses tenint en consideració els períodes transitoris entre 2022 i 2024 establerts en BRRD 2.

La companyia ha explicat que el requisit de MREL establert coincideix amb les seves previsions i que la seva consecució està recollida en el pla de finançament a llarg termini, de manera que permeti complir els requisits MREL de forma confortable en les dates en què vagin entrant en vigor.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés