Publicat 06/12/2021 15:29CET

CaixaBank finança part del parc eòlic marí "més gran del món" a Anglaterra

CaixaBank finança part del parc eòlic marí "més gran del món" a Anglaterra
CAIXABANK

Entrarà en funcionament al 2026 i proveirà les necessitats de 6 milions d'habitatges

BARCELONA, 6 des. (EUROPA PRESS) -

CaixaBank ha participat en el finançament de Dogger Bank Wind Farm, el parc eòlic marí "més gran del món", que s'està construint a la costa nord-est d'Anglaterra.

CaixaBank ha participat com a Mandated Lead Arranger en el finançament que s'acaba de fer de la fase C d'aquest parc eòlic (la fase C ha requerit 3.000 milions de lliures), amb 27 entitats financeres i tres agències de crèdit a l'exportació, i ja va formar part de les fases A i B, informa aquest dilluns en un comunicat.

Dogger Bank estarà completat al 2026, tindrà una potència de 3,6 GW i produirà prou electricitat neta i renovable per proveir el 5% de la demanda total del Regne Unit, "equivalent al consum d'unes sis milions de llars".

La companyia britànica SSE Renewables lidera el desenvolupament i la construcció del parc eòlic Dogger Bank, mentre que la noruega Equinor l'operarà durant la vida operativa esperada de 35 anys.

MERCAT "CLAU"

El Regne Unit és "un mercat clau" per a CaixaBank per la seva grandària, les seves perspectives econòmiques i els seus vincles estratègics amb altres grans mercats.

Des del 2015, CaixaBank ha participat en 16 operacions de finançament de projectes d'energia renovable al Regne Unit, amb una capacitat total de més de 12.000 MW.

SOSTENIBILITAT

Al 2021 el banc ha mobilitzat 29.050 milions d'euros en finançaments sostenibles, sifra que suposa un augment del 130% del volum de finançaments sostenibles respecte al 2020.

En total, s'han formalitzat 8.250 milions en finançaments relacionats amb variables ambientals, socials i de govern corporatiu (ASG), en què destaquen els objectius mediambientals, com la reducció d'emissions o l'eficiència energètica, i 1.000 milions en finançaments verds.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés