Publicat 19/04/2024 08:22

CaixaBank executa més del 60% de la seva recompra d'accions en cinc setmanes de programa

Archivo - Arxivo - Seu de CaixaBank
CAIXABANK - Archivo

MADRID, 19 abr. (EUROPA PRESS) -

CaixaBank ha executat un 62,06% de la seva recompra d'accions en les cinc setmanes des que va començar el 14 de març aquest programa, l'import total del qual és de 500 milions d'euros, informa aquest divendres l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El banc ha adquirit en la cinquena setmana de programa gairebé 14,4 milions de títols a un preu mitjà de 4,69 euros i un import total de 67,58 milions d'euros. En total, l'entitat porta recomprades 66.208.401 accions per un import total de 310.300.932 euros.

El programa té per objectiu mantenir la ràtio de capital CET1, el de major qualitat, a l'entorn del 12%. L'impacte previst d'aquesta recompra serà d'un 0,22% d'aquesta ràtio, la qual cosa deixaria en el 12,18% d'acord amb la dada a tancament de desembre de 2023.

Les accions recomprades s'empraran per reduir el capital social de la companyia, segons es va aprovar en la junta general ordinària d'accionistes. L'import total del programa serà de 500 milions d'euros i el nombre màxim d'accions a adquirir dependrà del preu mitjà a què tinguin lloc les compres. En tot cas, no excedirà el 10% del capital social de CaixaBank.

El programa tindrà una durada de sis mesos des de la seva posada en marxa, encara que el banc es reserva el dret a acabar abans el programa de recompra si s'aconsegueix l'import monetari màxim o si es dóna una altra circumstància que ho aconsellés o exigís.

Morgan Stanley és el gestor del programa. CaixaBank ha detallat que no es podran comprar en qualsevol dia de negociació més del 25% del volum diari mitjà de les accions en el centre de negociació on es faci la compra, i el volum diari mitjà de cada centre de negociació serà el corresponent als vint dies de negociació anteriors a la data de cada compra.

Les accions es compraran al Mercat Continu espanyol, a DXE Europe, en Turquoise Europe i a Aquis Exchange.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés