Publicat 2/4/2019 19:02:36 +02:00CET

CaixaBank elaborar una guia per créixer a frica amb experts i empreses espanyoles al Marroc

CaixaBank elabora una guia per créixer a frica amb experts i empreses espanyol
CAIXABANK

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

CaixaBank s'ha reunit aquest dimarts amb experts i empreses espanyoles al Marroc, en l'esdeveniment 'el Marroc, la porta d'entrada a frica per a les empreses', per elaborar una guia per créixer en el continent afric.

Les conclusions de l'esdeveniment, en una nova edició del seu frum de debats 'Le Cercle', serviran per elaborar una breu guia de millors prctiques per a les empreses que es plantegen entrar o volen créixer a frica, ha informat CaixaBank en un comunicat.

Els directius espanyols han pogut conixer el punt de vista de persones, empreses i institucions expertes en la matria sobre els negocis i la cultura a frica, així com la seva visió sobre el Marroc com a porta d'entrada.

S'ha analitzat la millor manera d'invertir a la regió, els sectors més actius o els avantatges d'obtenir el millor assessorament en el procés.

El country manager de CaixaBank al Marroc, Ignacio Pino, ha recomanat a les empreses que cerquin el millor assessorament perqu existeixen diferncies culturals que poden dificultar la comprensió de l'altre.

El panell d'experts ha estat conformat per Pino, l'encarregat de programes del Banc Afric de Desenvolupament, Brice Mikponhoue; el conseller econmic i comercial de l'Ambaixada d'Espanya a Casablanca, Álvaro López Barceló; la sotsdirectora general de Casablanca Finance City Authority, Lamia Merzouki, i el responsable d'Inversions del Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament, Lotfi Lebbar, entre d'altres.

Pel que fa a les empreses, han estat representades la indústria logística internacional, la distribució de productes químics i de tractament d'aigües, els recursos humans i la fabricació d'embalatges, entre d'altres.

CaixaBank compleix aquest any el des aniversari de la seva llicncia bancria al Marroc i compta amb tres oficines al país --Casablanca, Tnger i Agadir--, des d'on ofereix serveis de comer exterior, banca d'empreses i banca corporativa.

La sucursal de CaixaBank té com clients a més del 60% de les 800 empreses espanyoles que operen a Marroc, segons dades de l'Icex.